Kādā dienā, kad mājās tika vārīta dārzeņu krēmzupa un ledusskapī bija paslēpies arī kūpināts lasis un Absolūts ēd sinepju dīgsti, visi šie trīs nonāca vienā šķīvī. Un bija ļoti garšīgi!
Vajadzēs: (apmēram 3 porcijām)
2 krūzes sadalīta puķkāposta
1 lielu burkānu
2 vidējus kartupeļus
100g kūpinātu lasi
sinepju dīgstus (vai jebkurus citus dīgstus, man patīk sinepju asumiņš)
100g krēmsieru
garšvielas un sāli pēc vēlmēm
Ķeramies klāt!
1
Dārzeņus nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Liek katlā, pievieno ūdeni, lauru lapu, smaržīgos piparus, kādu timiāna zariņu, un vāra, kamēr dārzeņi ļoti mīksti. Izmantojiet buljonam jebkuras garšvielas, ko parasti liekat dārzeņu buljonam, lauru lapas un smaržīgie pipari man ir obligātā buljona sastāvdaļa.
2
Kad dārzeņi mīksti, nokās daļu no buljona un paglabā vēlakam. Ja vajadzēs, ar to varēs zupu pašķidrināt. Ja nē, sasaldē un izmanto citā ēdienā. Tātad, pie dārzeņiem (ar nedaudz buljonu) liek klāt krēmsieru un visu labi sablenderē. Ja ir par biezu, pievieno buljonu un atkal sakul.
3
Pievieno sāli un garšvielas pēc nepieciešamības.
4
Pasniedz ar kūpinātu lasi un sinepju dīgstiem.
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 93kcal |
Tauki | 4.4 g |
no tiem piesātinātie | 2.5 g |
Ogļhidrāti | 9.6 g |
no tiem šķiedrvielas | 1.9 g |
no tiem cukurs | 1.4 g |
Olbaltumvielas | 4.2 g |