Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Dārzeņu krēmzupa ar kūpinātu lasi un zaļumiem

Detaļas
Publicēts 10 Marts 2016

Kādā dienā, kad mājās tika vārīta dārzeņu krēmzupa un ledusskapī bija paslēpies arī kūpināts lasis un Absolūts ēd sinepju dīgsti, visi šie trīs nonāca vienā šķīvī. Un bija ļoti garšīgi!

Vajadzēs: (apmēram 3 porcijām)

2 krūzes sadalīta puķkāposta

1 lielu burkānu

2 vidējus kartupeļus

100g kūpinātu lasi

sinepju dīgstus (vai jebkurus citus dīgstus, man patīk sinepju asumiņš)

100g krēmsieru

garšvielas un sāli pēc vēlmēm

Ķeramies klāt! 

1

Dārzeņus nomizo un sagriež mazākos gabaliņos. Liek katlā, pievieno ūdeni, lauru lapu, smaržīgos piparus, kādu timiāna zariņu, un vāra, kamēr dārzeņi ļoti mīksti. Izmantojiet buljonam jebkuras garšvielas, ko parasti liekat dārzeņu buljonam, lauru lapas un smaržīgie pipari man ir obligātā buljona sastāvdaļa.  

2

Kad dārzeņi mīksti, nokās daļu no buljona un paglabā vēlakam. Ja vajadzēs, ar to varēs zupu pašķidrināt. Ja nē, sasaldē un izmanto citā ēdienā. Tātad, pie dārzeņiem (ar nedaudz buljonu) liek klāt krēmsieru un visu labi sablenderē. Ja ir par biezu, pievieno buljonu un atkal sakul.  

3

Pievieno sāli un garšvielas pēc nepieciešamības.   

 

4

Pasniedz ar kūpinātu lasi un sinepju dīgstiem. 

 

 

Ēdiena uzturvērtība:

  100g produkta satur: 
 Enerģija 93kcal 
 Tauki 4.4 g 
     no tiem piesātinātie 2.5 g 
 Ogļhidrāti 9.6 g 
     no tiem šķiedrvielas 1.9 g 
     no tiem cukurs 1.4 g 
 Olbaltumvielas 4.2 g 
  • Dikānam piemērojamas receptes
  • Lasis receptēs
  • Absolūts ēd mikrozaļumi un pulveri

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Parmesan maize
  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais

© 2023 Mammu Māksla 2019