Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Vistas zupa ar lēcām

Detaļas
Publicēts 10 Septembris 2015

Ja Tev apnikuši tradicionālie kartupeļi vai rīsi vistas zupā, pamēģini šo recepti! Lēcas sniedz sāta sajūtu, turklāt tās ir ļoti vērtīgas, saturot daudz olbaltumvielas, B vitamīnus un dzelzi. Ar lēcām vari mēģināt ieinteresēt arī bērnus ēst zupas, jo tās dabūjamas dažādās krāsās! 

Vajadzēs:

  • 1.5L vistas buljona
  • 250g atkaulotu vistas gaļu (garšīgāk, ja ne-fileja) 
  • 1 vidēju sīpolu
  • 1 lielu vai divus mazākus burkānus
  • sauju rozetēs sadalīta puķkāposta
  • sauju rozetēs sadalīta brokoļa
  • divas saujas lēcu
  • šķipsnu sāls
  • 5-7 smaržīgos piparus
  • svaigus pētersīļus un dilles (var aizstāt ar kaltētiem vai saldētiem, kā nu kurā gadalaikā)

Ķeramies klāt!

1

Vistas gaļu sagriež strēmelītēs vai gabaliņos (kā nu labpatīk) un kopā ar sasmalcinātu sīpolu un smaržīgajiem pipariem liek zupas katlā nelielā eļļas daudzumā viegli apcepties. Kad sīpoli caurspīdīgi, pielej buljonu un turpina vārīt uz vidējas liesmas. 

 

2

Burkānu sagriež ripiņās vai sarīvē un liek klāt zupai. Zupai pievieno arī lēcas un puķkāpostus. Šo maisījumu vāra, kamēr burkāni un lēcas gandrīz gatavi. 

 

3

Kā nākamo pievieno brokoli un zaļumus. Tagad gan jāuzmana gatavības pakāpe, lai brokoli nepārvārītu. Vislabākā brokoļa gatavība ir, kad tas ir kļuvis koši, koši zaļš. 

 

4

Pārbaudām sāli, pieberam pēc vajadzības. Gatavs! 

 

 

Lai izdodas un labi garšo! 

 

  • Zupas
  • Vista receptēs
  • Veselīgie pākšaugi

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Parmesan maize
  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais

© 2023 Mammu Māksla 2019