Dažreiz tradicionālās zupas nedaudz apnīk. Tad garšas kārpiņas var atsvaidzināt ar ko eksotiskāku (lai gan kokosriekstu piens jau mūsdienās vairs nav nekas ļoti eksotisks). Mana versija par tā sauktajām taizemiešu vistas zupām, ne pārāk asa.
Vajadzēs:
Buljonam:
- Vistu muguriņas
- 1 lielu sīpolu
- 1 vidēju burkānu
- pusi selerijas saknes
- pāris lauru lapas
- dažus smaržīgos piparus
- kaltētu citronzāli (man ir pašas audzētā, nezinu, kādā formātā viņu pārdod veikalā)
- pusi no čili pipara
Zupai:
- Buljonu no augstāk sarakstītā
- Vistas fileju
- 1 lielu burkānu
- divas saujas šampinjonu
- 1 vidēju papriku
- sauju garās strēmelēs sagriezta ķīnas kāposta
- 150ml kokosriekstu piena
- tējkaroti karija
Ķeramies klāt!
1 Katlā ar ūdeni (es izmantoju 2.5L katliņu, ūdens apmēram 2L) liek vistu muguriņas un vāra, kamēr rodas putas, kuras var un vajag nosmelt. Pēc tam pievieno visas pārējās buljona sastāvdaļas (burkānu un seleriju sagriež mazākās daļās), vara vismaz pusstundu, bet labāk apmēram stundu. Nokāš vai izzvejo buljona sastāvdaļas no katliņa. Vistu muguriņām var vēl noņemt gaļas paliekas un ielikt atpakaļ buljonā, nav ko mest labumu ārā!
2 Uz pannas no abām pusēm apcep vistas fileju (jā, nesagrieztu) un liek katlā. Dārzeņus sagriež strēmelēs, šampinjonus vismaz 4 daļās. Visu liek buljonā un vāra.
3 Kad vistas fileja ir tādā stāvoklī, ka to iespējams sadalīt ar dakšiņu, ņemam to ārā un to arī darām - sadalām ar dakšīņu mazākos gabaliņos. Tad liekam atpakaļ katlā.
4 Pievieno kariju un kokosriekstu pienu. Ja vēlas, var pievienot nedaudz tobasco mērces asumam.
Pasniedz ar bruschetta grauzdiņiem (tas ir maizītei uzsmērē sviestu, uzber bruschetta garšvielas (ir tādi maisījumi jau gatavi) un viegli apgrauzdē cepeškrāsnī vai pirms tam tosterī).
Lai izdodas un labi garšo!