Nejauši atklāju ļoti garšīgu lietu - Selgas rudzu maizcepumi. Un ieraudzīju viņus veikalā tikai tāpēc, ka bija grozā pie ejas ar atlaižu zīmi izlikti, jo reklāmas nekur neesmu redzējusi (man gan nav TV). Katrā ziņā nenožēloju šī jaunatklājuma iegādi, jo nu beidzot esmu atradusi lielisku alternatīvu galetēm, kuras man nedaudz ir apnikušas. Turklāt iespējas šo maizcepumu izmantošanai ir simtiem. Viena no tām turpinājumā.
Vajadzēs:
- Selgas rudzu maizcepumus (ir arī auzu, tos neesmu mēģinājusi, bet pašu mājaslapā tie ieteikti vairāk saldajām uzkodām)
- Palielu tomātu
- Svaigas rukolas lapiņas
- Kādu mīksto sieru (man bija Rimi nenogatavinātais siers ar zaļumiem, tas arī jaunums)
- Svaigu gurķi
- Svaigas dilles
- Svaigi maltus piparus
Vai jūti sastāvdaļu sarakstā svaigumu? :) Tieši tādas arī bija šīs manas brokastis - veselīguma un svaiguma pilnas.
Ķeramies klāt!
1 Diez vai man vairāk par diviem punktiem sanāks šajā receptē. Uz maizcepuma liek svaigu rukolu, tad tomātu, tad svaigo sieru un gurķa šķēlīti, uzber svaigi maltus piparus un pa virsu vēl uzliek dilli. Tomāts man gadījās precīzi maizcepuma diametrā.
2 Visam tornim ļauj drusku savilkties, vai precīzāk ļauj maizcepumam no tomāta samirkt, jo savādāk tas pie pirmā kumosa pārlūzt uz pusēm, apgrūtinot tālāko ēšanu. Man šoreiz bija veģetārā versija, bet tikpat labi maizcepums saderētu ar mazsālīta laša šķēlīti, plānu kūpināta šķiņķa šķēli vai Rubeņu vistiņu.
Apsolos pamēģināt arī auzu maizcepumus saldo uzkodu versijā.
Lai izdodas un garšo!