Kad mani vecvecāki paziņoja, ka uz savu 50 gadu kāzu jubileju plāno vēlreiz apprecēties, es uzreiz zināju, ka cepšu kūku un ka uz kūkas sēdēs viņi abi divi, smuki un sapucēti.
Šī kūka tapa ļoti ilgi, jo vajadzēja, lai marcipāns paspēj sacietēt un kūku varētu veiksmīgi nogādāt no Rīgas uz Alūksni. Tāpēc figūriņas sāku taisīt divas nedēļas pirms kūkas ēšanas. Uz visu kūku iztērēju kilogramu marcipāna.
Aiz abām figūriņām ir arī tumši violetas kallas, kuras ir manu vecvecāku kāzu ziedi.
Šoreiz īpaši sameklēju arī beramu zelta krāsu, kuru ar otiņu uzklāju uz marcipāna bumbiņām gar kūku. Gemosā var atrast visu.
Pūles attaisnojās un visi novērtēja kūkas garšu un personāžu līdzību ar īsto jauno pāri. Otrreiz es diez vai uzņemtos taisīt cilvēkus, bet tas bija tā vērts.
Kūkas pamatā bija kūka Diena un nakts, kurā ir baltais un brūnais biskvīts, kuri piesūcināti ar iebiezināto pienu, un ievārījuma pildījums.