Man ļoti garšo zemesriekstu sviests! To gan nevar atļauties ēst bieži, taču nekad nebiju iedomājusies, ka šī kombinācija kļūs par manu mīļāko riekstu sviesta patērēšanas veidu. Sajaukts kopā ar grieķu jogurtu un pārliets augļu salātiem. Ņammm!
Vajadzēs:
Dažādus augļus (man bija, puse banāna, 2 koncervētu persiku pusītes, sauja saldētu upeņu, un apmēram puskrūze saldētu atkausētu zemeņu)
2 ēd.k. beztauku grieķu jogurtu (izmantot var jebkādu)
1 ēd.k. zemesriekstu sviestu
Kur nu vēl vienkāršāk:
1
Sagriež augļus gabaliņos, samaisa lielā bļodā. Vai ja taisi tikai vienu porciju, tad pa taisno šķīvī. Es no augļiem izmantoju banānu, saldētās (atkausētas) zemenes, konservētus persikus un saldētas upenes (līdz ar to arī skābumiņš bija pietiekams).
2
Divas ēdamkarotes grieķu jogurta (es šoreiz izmantoju beztauku, jo tāds bija mājās, līdz ar to uzturvērtība arī rēķināta ar beztauku grieķu jogurtu) sajauc ar vienu ēdamkaroti zemesriekstu sviesta. Ja vēlas, skābumiņam var pievienot nedaudz svaigas citrona vai apelsīna sulas. Mērci pārlej sagrieztajiem augļiem. Gatavs!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 52 kcal |
Tauki | 1.8 g |
no tiem piesātinātie | 0 g |
Ogļhidrāti | 8.7 g |
no tiem šķiedrvielas | 1.8 g |
no tiem cukuri | 5.4 g |
Olbaltumvielas | 1.4 g |
Lai izdodas un garšo!