Pavasaris šķīvī. Ar vienu sauju sinepju dīgstu pietiek, lai šo sajūtu noķertu jebkurā gadalaikā, pat tad, ja ārā putina. Olbaltumvielām bagāti un sātīgi salāti.
Vajadzēs:
~100g kūpinātu lasi (es pērku kūpinātas laša ribas un atkauloju)
2 vārītas olas
1 avokado
pāris svaigus īsos gurķus
sinepju dīgstus
ja ir vajadzība, sāli, piparus
Ķeramies klāt!
1
Ja nopirkta kūpināta laša fileja, atliek to sagriezt mazākos gabaliņos. Bet ja lieki naudu netērē, tad atkaulojam kūpinātās laša ribas, un sadalām mazākos gabaliņos (kas gan notiks pats no sevis izņemot asakas).
2
Olas cieti novāra un sagriež kumosa lieluma gabalos. Šoreiz olu šķēlētāju neizmantoju, jo vēlējos palielākus gabalus.
3
Nomizo un sagriez avokado un svaigo gurķi. Šīs visas sastāvdaļas liec lielā bļodā un viegli samaisi, labāk iecilājot, lai nezaudētu olu un laša struktūru un lai tas viss nepārvērstos rasolam līdzīgā masā.
4
Pa virsu pārliec svaigus sinepju dīgstus. Es izmantoju Absolūts ēd diedzētos, pietika ar trešo daļu kastītes vienai porcijai.
5
Man neprasījās ne grieķu jogurts, ne olīveļļa klāt, jo pašam lasim jau ir savi tauciņi un avokado arī nodrošina mitrumu. Bet ja vēlme ir, droši izmantojiet iecienītos salātu dressingus un garšvielas. Taču jābrīdina, ka sinepju dīgsti ir diezgan paasi, tāpēc ar pipariem nepārspīlē.
Produkta uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 110 kcal |
Tauki | 7.6 g |
no tiem piesātinātie | 1.8 g |
Ogļhidrāti | 3.4 g |
no tiem šķiedrvielas | 1.8 g |
no tiem cukuri | 0.8 g |
Olbaltumvielas | 7.4 g |