Bijām šajā pavasarī Spānijā, un tur tie apelsīni...! Oranžas bumbas rotājas kokos uz ielām, pilna zeme ar viņiem, jaunie ziedi jau reibina galvu, svaigi spiesta apelsīnu sula sadzen siekalas mutē. Tad nu atbraucām mājās un apelsīnu sula palika uzturā :) Un trāpījās arī pie tītara klāt.
Vajadzēs:
400g tītara fileju vai atkaulotus šķiņķus
150g marinētu papriku
1 lielu saldo sīpolu
šķipsnu ķimeņu
kādu zariņu majorāna (man dārzā aug citronmajorāns, tas ir lielisks)
kādus 4 apelsīnus
ēdamkaroti sojas mērces
sāls pēc garšas
piedevās rīsi ar olu (125g rīsu plus olu kultenis no 3 olām, tējkarote citronu eļļas (Rimi brends))
Ķeramies klāt!
1
Pannā eļļā (vai sviestā) apcep smalkās strēmelītēs sagrieztu sīpolu. Cep, kamēr gaisma spīd cauri un tad pievieno arī strēmelītēs sagrieztu gaļu. Apcep visu zeltaini brūnu sākumā uz nedaudz lielākas temperatūras.
2
Pievieno strēmelītēs sagrieztu marinēto papriku, garšvielas un svaigi spiestu apelsīnu sulu. Liek vāku virsū, nedaudz samazina temperatūru un sutina, kamēr vairums sulas novārījies, bet vēl ne pilnībā.
3
Pievieno sojas mērci, atkal nedaudz paaugstina temperatūru un ļauj atlikušajai sulai nedaudz sakaramelizēties un sabiezēt.
4
Piedevās šādiem ēdieniem parasti gatavoju rīsus ar olu un dārzeņiem. Šoreiz dārzeņi izpalika. Tad nu uzvāra rīsus. Pannā ielej eļļu un kārtīgi uzkarsē, tad lej virsū sakultas olas un cepot maisa, lai tā savelkas mazos gabaliņos. Kad ola gatava, to iemaisa rīsos. Pievieno nedaudz citronu eļļas.
Gatavs!
Lai izdodas un labi garšo!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 170kcal |
Tauki | 5.4 g |
no tiem piesātinātie | 1.4 g |
Ogļhidrāti | 13.2 g |
no tiem šķiedrvielas | 0.7 g |
no tiem cukurs | 1.2 g |
Olbaltumvielas | 16.2 g |