Es nezinu, vai tā ir citiem, bet mūsu ģimenē vistas fileju un ar to ierasto gaļas sausumu, pārsvarā pacieš tikai daiļā dzimuma pārstāves (jo kas gan ir liesāks par vistas krūtiņu), bet vīriešiem pret to sausumu ir lielākās pretenzijas. Ir veidi, kā ar to cīnīties - jā, tauciņi!
Vajadzēs:
- Pārīti vistas fileju
- Kūpināta vai vītināta bekona šķēlītes (pēc iespējas garākas)
- 1 mazu burkānu
- 1 mazu papriku
- pāris žāvētus persikus (vai aprikozes)
- sīpolu
- 2 tējkarotes brūno cukuru (var aizstāt ar medu)
- sāls un pipari pēc garšas
Ķeramies klāt!
1 Vistas filejas pārgriež plakaniski uz pusēm, lai sanāk četras karbonādes (sauksim tās tā). Ietin pārtikas plēvē un izklapē lielākas. Pārber ar sāli un pipariem.
2 Katrā vistas filejas karbonādē liek iekšā salmiņos sagrieztu burkānu, papriku, persiku un sīpolu. Es katrā liku pa vienam lielam salmiņam.
3 Uzber pustējkaroti brūnā cukura un rūpīgi satin, pēc iespējas ciešāk. Apkārt aptin bekona šķēli un liek cepamajā traukā.
4 Vispirms strauji apcep cepeškrāsnī 200 grādos kādas minūtes 5-7, un tad turpina cept 160 grādos, kamēr līdz vidum viegli iedurt ar dakšiņu.
Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem! Šādi vista izdodas sulīga gan no iekšpuses, gan ārpuses.
Lai izdodas un garšo!