Ir vakari, kad gribas kaut ko garšīgu vakariņās, bet nu galīgi nav vēlēšanās (vai laika) ilgi stāvēt pie pannas. Ar pavasarīgu sīpolloku piedevu jūsu uzmanībai vista terijaki mērcē ar ķīniskuma piesitienu :)
Vajadzēs:
- 4 vistu stilbiņus vai, kam garšo,vistas fileju
- 2 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
- 1 smalki sakapātu sīpolu
- 3-4 ēdamkarotes terijaki mērci (var arī taisīt pats, bet recepti gan jāpameklē kādā citā interneta vietnē, nekas sarežģīts nebija, cik skatījos, bet man šoreiz ātrums bija noteicošais)
- sauju parupji sagrieztu sīpolloku
- sāli, piparus pēc garšas, bet tā kā terijaki mērces galvenā sastāvdaļa ir pasāļā sojas mērce, tad ar sāli tā uzmanīgi.
- vēl var piešaut kādu drusku tabasco mērces vai čili pipariņu
Ķeramies klāt!
1 Vistu stilbiņus atkaulo un sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Ja izmanto fileju, tad loģiski izlaiž atkaulošanu.
2 Vistas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē un liek sakarsētā pannā, kurā ieliets nedaudz eļļas. Kad vistiņa sāk brūnoties, pieliek klāt sīpolus un uz samazinātas uguns turpina sutināt, kamēr vista gatava un sīpoli caurspīdīgi. Pievieno arī vēlamās garšvielas.
3 Pievieno terijaki mērci un drusku apcep, lai garšas savelkas.
4 Liek uz šķīvja un pārber ar svaigiem lociņiem. Ļoti labi garšo kopā ar Rīsi ar olu un dārzeņiem
Lai izdodas un labi garšo!