Kad apnikuši spagetti, gliemežvāki un visi citi parastie makaroni, laiks izmēģināt makaronu trubiņas jeb canneloni. Ja sākumā liekas, ka ķēpa liela, tad rezultāts ir tik garšīgs, ka ilgais gatavošanas process aizmirsts.
Vajadzēs:
- makaronu trubiņas 1 iepakojumu (uz 4-5 porcijām)
- liellopa malto gaļu 600g
- 100g rīvēta siera
- saldo krējumu 200ml
- 1/2 sīpola
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2 sīpola izmēra selerijas saknes gabaliņu
- garšvielas pēc izvēles (iesakām timiānu, svaigi maltus piparus, nedaudz raudenes)
- sāli pēc garšas
Ķeramies klāt!
1Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem un sagatavo cepamo pannu, vislabāk tādu, kurā trubiņas varēs salikt vienā kārtā citu citai blakus. To izsmērē ar sviestu vai ietauko ar eļļu.
2Sagatavo pildījumu. Malto gaļu samaisi ar sasmalcinātu seleriju, sīpolu, ķiploku (iesaku sarīvēt, lai vienmērīgāk samaisās ar gaļu) un garšvielām.
3Ņem vienu trubiņu, pilda tajā malto gaļu un liek ietaukotajā pannā.
4Kad visas trubiņas kā šprotes guļ viena otrai līdzās ar malto gaļu vēderā, pārlej tās ar saldo krējumu un liec krāsnī iekšā uz ~30min.
5Kad makaronu virspuse sāk palikt aizdomīgi brūna, pārkaisi ar sarīvētu sieru un sautē vēl tik ilgi, kamēr siers kļuvis zeltaini brūns.
6Ņem ārā no krāsns, ļauj atvilkt elpu un sauc visus ēst.
P.S. Ja liekas, ka trubiņu ir maz un visiem ēdājiem nepietiks, tad varu teikt, ka viens tāpat vairāk kā 4 gab. nevar apēst. Izskats ir mānīgs šajā gadījumā.
Lai izdodas un labi garšo!