Viens no ēdieniem, ar ko mielojos Lieldienās. Tas ir tik sātīgs, ka derētu kā pamatēdienreize ikdienā. Recepte ņemta no Ievas Virtuves un pielāgota Dikāna diētai.
Vajadzēs:
- 200g auksti kūpināta laša šķēlīšu
- 350g karsti kūpināta laša
- 1 paciņu Philadelphia So Light krēma (tauku saturs 5%, nopērkams tikai SKY), alternatīva biezpiena krēms+jogurts
- saisķīti diļļu un loku
- 1 ēd.k.citronu sulas
- 1 tējk.mārrutku
- pipari pēc garšas
- pārtikas plēve veidnes izklāšanai
Ķeramies klāt:
1 Ņem parasto ķieģelīša kēksa formas veidni un izklāj ar pārtikas plēvi. Tajā ieliec dažus diļļu zariņus (tā būs kārtojuma virspuse, tāpēc tā, lai smuki!) un izklāj ar auksti kūpināta laša šķēlītēm. Šķēlītes izklāj tā, lai tās noklātu gan veidnes dibenu, gan aplocītos uz maliņām.
2 Atlikušo auksti kūpināto lasi sasmalcini kopā ar karsti kūpināto lasi. Jo smalkāki gabaliņi, jo pastētveidīgāks būs kārtojums.
3 Krējumsieru samaisa ar mārutkiem un citrona sulu un to visu savukārt iemaisa laša masā. Šo liek veidnē, nedaudz piespiežot/pieblietējot. Liek ledusskapī atdzesēties/sastingt uz dažām stundām. Pieredze ar ledusskapī turamiem produktiem rāda, ka visu vienmēr labāk pagatavot laicīgi iepriekš :)
4 Pirms pasniegšanas, izgāž kārtojumu uz servējamā šķīvja un noņem pārtikas plēvi.
Lai izdodas un labi garšo!