Man joprojām turpinās zemeņu laiks, vismaz dārzā vēl dabūjamas pašu ogas. Tad nu vēl viena ideja, kā tās iekomponēt kādā gardumā.
Nevarēju izdomāt, kurā kategorijā lai ieliek šo recepti. It kā mazas kūciņas, bet tomēr varētu būt arī cepumi vai vienkārši citi gardumi. Lai nu kā, mana māju variācija par tēmu Skudrupūznīši jeb vienkārši ļoti gardas mazas kūciņas.
Samērā diētiska kūka tiem, kas kūkās novērtē svaigumu, nevis pārlieku lielu saldumu.
Visgaršīgākā šokolādes kūka, kāda man jebkad izdevusies! Turklāt tā nedaudz mīkstina vainas apziņu par kūkas ēšanu, jo nesatur miltus un tādējādi nav tik kaitīga figūrai. Savukārt veselīgumam par labu runā tumšā šokolāde un mandeles.
Selgas cepumu kūka var nebūt vienkārši vienā stāvā. Tā var būt arī kāzu torte! Šeit mēs abi ar vīru pacentāmies un uztaisījām paši savu kāzu torti ar 3 stāviem.
Viss ir pareizi, es neesmu kļūdījusies nosaukumā. Šāda tipa kūka sauc par tartēm. Kāpēc? Smilšu mīklas pamats un sāniņi lēzenā formā un šoreiz necepts pildījums. Šī mums tapa uz Eduardiem, kad man pasūtīja šokolādes kūku ar konfektēm virsū.
Kūku klasika - biezpiena ābolkūka. Mammas tikai tāpēc, ka vienmēr, kad šo iedomājos uzcept, zvanu mammai prasīt recepti. Tad nu beidzot tā būs arī pierakstīta šeit :) Bet pieļauju, ka arī citām šī ir Mammas ābolkūka.
Vēl labākas par Rozā vaniļas kūciņas var būt tikai šokolādīgi šokolādīgās šokolādes kūciņas. Vajag ļoti stipru gribu vai būt pilnīgam saldumu nemīlim, lai neapēstu kādu šo kūciņu. Turklāt, pagatavot var ikviens, ticiet man!