Šis ir stāsts no sērijas, kā bērniem iebarot dārzeņus. Nu man vismaz viens tāds ir, kam viņi ir jāiebaro, tad nu cenšos visādi :) Šīs kūciņas tapa uz Helovīniem, izmantojot no ķirbja grebšanas pāri palikušos atgriezumus, bet izmantojams, protams, ir jebkurš ķirbis un pat Absolūts ēd ķirbju pulveris.
Vajadzēs:
1 glāzi ķirbju biezeņa (atkarībā no ķirbja un mitruma, ķirbi vajadzēs apmēram divreiz vairāk, ja taisi svaigu biezeni)
100g sviesta
2 ēd.k.cukura (vai alternatīvi cits saldinātājs)
2 olas
1.5-2 glāzes miltu (kviešu)
1/2 tējk. cepamo pulveri
šķipsniņu sāls
1 paciņu krēmsiera
100g šokolādes
cukura graudiņus dekorēšanai
Ķeramies klāt!
1
Ja Tev nav gatavs ķirbju biezenis, tad vispirms jāpagatavo tas. Ķirbi nomizo, notīra, sagriež gabaliņos, uzvāra mīkstu un sablenderē.
2
Mīkstu sviestu sakuļ ar olām un cukuru, pievieno arī šķipsniņu sāls. Īpaši gaisīgām kūciņām, olu baltumus kuļ atsevišķi no dzeltenumiem un beigās gatavajā masā iecilā olu baltumus.
3
Masai piejauc ķirbju biezeni, cepamo pulveri un miltus. Miltus pievienojot, kā parasti, jāskatās mīklas biezums. Mīklai jābūt ne ļoti pilošai un ne ļoti biezai. Kēksa mīklu zināt? Tādai jābūt :)
4
Mīklu liek formītēs un cep krāsnī 180 grādos kādas 15-20min, kamēr pēc pārbaudes ar kociņu, vidus izcepies. Ņem ārā un atdzesē.
5
Kamēr kūciņas dziest, krēmsieram piemaisa izkausētu šokolādi. Masu atdzesē, kamēr tā paliek samērā stingra, bet ir vēl spiežama caur dekorēšanas uzgali. Ņem dekorēšanas rīkus un katru kūciņu aplaimo ar šokolādes krēma cepurīti. Dekorē ar cukura graudiņiem vai rīvētu šokolādi.
Lai izdodas un garšo!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 342kcal |
Tauki | 22 g |
no tiem piesātinātie | 14 g |
Ogļhidrāti | 31.4 g |
no tiem šķiedrvielas | 1.9 g |
no tiem cukurs | 10.6 g |
Olbaltumvielas | 5.5 g |