Kamēr iepakoto ēdienu saraksti veikalos kļūst arvien garāki un garāki ar daudzām burta E un trīsciparu kombinācijām, mājās gatavoto ēdienu receptes kļūst aizvien vienkāršākas. Šī ir visvienkāršākā siera kūkas recepte, kādu es jebkad esmu redzējusi. Šeit mana variācija par tēmu - japāņu siera kūka.
Vajadzēs:
Tieši šīs trīs sastāvdaļas. No šokolādes aizies 175g (tik pat cik krēmsiera), tā ka paliks gabaliņš, lai panašķētos.
Ķeramies klāt!
1
Ūdens peldē izkausē šokolādi, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2
Pievieno krēmsieru un samaisa viendabīgā masā.
3
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus iemaisa siera masā. Baltumus saputo atsevišķi.
4
Masai pievieno saputotos olu baltumus, iecilā, lai maksimāli saglabātu gaisīgumu.
5
Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170 grādos uz 15minūtēm, tad samazina temperatūru līdz 140 grādiem un cep vēl 15 minūtes. Tad izslēdz cepeškrāsni un atļauj kūkai atdzist kopā ar cepeškrāsni. Brīdinu, ka kūka sakritīsies un nebūs tik uzpūtusies, kā cepšanas laikā.
6
Pasniedz atdzesētu, pārkaisot ar pūdercukuru.
P.S. Lai kūka neliptu pie veidnes malām un dibena, vēlams to iesmērēt ar kādu pretpielipšanas līdzekli. Par vislabāko esmu atzinusi balto miltu un augu eļļas maisījumu, ko pagatavo samaisot vienādās attiecībās eļļu un miltus. Iegūst šķidru, smērējamu gaišu masu, ko ar silikona otiņu uzklāj veidnes malām un dibenam. Strādā ideāli. Ne sviests, ne milti vieni paši tik labi nepalīdz.
Lai izdodas un labi garšo!