Vēl labākas par Rozā vaniļas kūciņas var būt tikai šokolādīgi šokolādīgās šokolādes kūciņas. Vajag ļoti stipru gribu vai būt pilnīgam saldumu nemīlim, lai neapēstu kādu šo kūciņu. Turklāt, pagatavot var ikviens, ticiet man!
Vajadzēs:
- 200g mīksta sviesta
- 400g cukura
- 4 olas
- 400g kviešu miltu
- 250ml piena
- 2 ēd.k.kakao
- 2 saujas šokolādes mazo čipsīšu (veikals Gemoss) vai pustāfelīti sasmalcinātas tumšās šokolādes
- 200g sviesta +800g pūdercukura +125ml piena glazūrai
- cukura vai šokolādes rotājumi
Ķeramies klāt!
1 Ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem. Kūciņu gatavošana neaizņem daudz laika, lai uzsilt laicīgi. Kā arī sagatavojam formītes. Var ņemt jau gatavās papīra formītes, kuras pieejamas dažādās krāsās. Var ietaukot parastās metāla formas, vai izmantot silikona formas. Es par papīru vai silikonu, liekas taukvielas nav vajadzīgas.
2 Saputo sviestu, cukuru un olas viendabīgā masā. Pievieno kakao. Pārmaiņus pievieno nedaudz piena un miltu, nepārtraucot maisīšanu. Šeit lieti noder mīklas maisītājs. Kā beidzamās pievieno šokolādes ripiņas, labi samaisa. Kad visas sastāvdaļas pievienotas, laiks formītēm.
3 Liec mīklu formītēs apmēram līdz pusei vai divām trešdaļām. Šī mīkla tikai nedaudz uzpūtīsies, tā tam jābūt, nav nekādi mafini. Kad tas paveikts, krāsnī iekšā uz 15-20min, vai kamēr gatavs (tests ar kociņu vidū).
4Izņem no krāsns un atdzesē. Šo nevajag izlaist. Tomēr pa dzesēšanas laiku var sagatavot glazūru.
5 Glazūrai saputo sviestu, pūdercukuru un pienu viendabīgā masā. Visu labi samaisa. Ņem atdzisušās kūciņas un caur konditorejas maisiņu spiež glazūru uz kūciņas virsū. Rotā ar šokolādes ripiņām.
Nekas nevar būt labāks par šo!
Lai izdodas un garšo!