Tagad Creme Brulee taisi visi, kam nav slinkums un ir virtuves deglis mājās. Ar šo saldumu var variēt dažādi. Man sanāca lavandas sapnis.
Vajadzēs:
- 3 olu dzeltenumus
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 ēd.k. kaltētu lavandas ziedu
- 250ml saldā krējuma
Ķeramies klāt!
1
Jau laikus ieslēdzam cepeškrāsni, lai tā gatavošanas laikā uzkarst līdz 120grādiem.
2
Olu dzeltenumus sajaucam ar cukuru, bet neputojam, tikai tā, lai izšķīst cukurs.
3
Saldo krējumu ielejam katliņā. Pieberam lavandas ziediņus saldajam krējumam un liekam karsēties.
4
Kad tas sāk vārīties, lēnām iemaisām olu dzeltenumus. Mazliet pakarsē (nekādā gadījumā neļaujot uzvārīties) un ņem nost no uguns.
5
Gatavo masu ielejam karstumizturīgos trauciņos līdz 2/3 (no šīm sastāvdaļām sanāk 6x150ml trauciņi). Ja nav speciālo deserta keramikas trauciņu, der mazas krūzītes vai bļodiņas.
6
Trauciņus ar saldā krējuma masu liekam dziļā cepampannā, kurā ielej ūdeni tā, lai tā līmenis būtu vienāds ar trauciņos ielietās masas līmeni. Lielākā kļūda, ko pieļauj, gatavojot Crème Brûlèe, ir, ka ūdens cepampannā ir zemāk par saldā krējuma masu. Tā jāsargā no karstuma.
7
Cepam 40 minūtes un pēc tam ļaujam kārtīgi atdzist un sastingt, jo masa joprojām būs šķidra pēc izņemšanas no cepeškrāsns.
8
Kad krēms sastindzis, katru trauciņu pārber ar cukura kārtiņu, lieko nokratot, un apdedzina ar virtuves degli. Izveidosies cieta karameles kārtiņa.
Pasniedz atdzesētu.
Lai izdodas un garšo!