Lielisks saldais rudens laika receptēm ar maz sastāvdaļām un vienkāršu pagatavošanu.
Vajadzēs:
- 3-4 palielus ābolus (pēc iespējas stingrākus)
- 100ml baltvīna
- 2 ēd.k.brūnā cukura
- 100g sviesta
- 2 ēd.k.baltā cukura
- ~glāzi miltu
- šķipsniņu kanēļa
- plombīra saldējumu vai saldo krējumu pasniegšanai
Ķeramies klāt!
1 Ābolus iztīra, sagriež kādās 8 daiviņās un liek cepamtraukā. Apber ar brūno cukuru un pārlej ar vīnu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep, kamēr vīns, cukurs un ābolu sula sakaramelizējusies, bet āboli mīksti.
2 Mīkstu sviestu samīca ar cukuru un miltiem, veidojot drumstalas. Pievieno nedaudz kanēļa. Precīzu miltu daudzumu grūti pateikt, jāskatās, lai drumstalas nebūtu pārāk mīkstas vai sausas. Viegli saspiežot drupano masu, tai jāsalīp drumstalās. Kad drumstalu masa gatava, to liek uz cepamplāts un arī krāsnī iekšā, kamēr drumstalas zeltaini brūnas.
3 Kad āboli un drumstalas gatavas, ņem deserta trauciņu, apakšā liek ābolus, pa virsu ber tikpat daudz drumstalas. Ja vēlas, var pievienot plombīra saldējumu vai putukrējumu.
Lai izdodas un garšo!