Rudens kā rudens, ābolu daudz, svaigus ēst apnīk. Vai arī vakariņu vietā gribas ko vieglu, bet barojošu. Tā kā kādu laiku izvairos no kviešu miltiem sliktās pašsajūtas dēļ, atklāju daudz jaunu pielietojumu auzu miltiem. Un ja runājam par miltu drumstalām, tās es turpmāk taisīšu tikai no auzu miltiem! Tieši tik garšīgas tās ir!
Vajadzēs (daudzumi 5 pildītiem āboliem):
Paskābākus, palielus ābolus
Pāris saujas žāvētu augļu un riekstu
Ēdamkaroti sviesta
Ēdamkaroti (ar kaudzi) auzu pilngraudu miltu
Ēdamkaroti (bez kaudzes) cukura
Gatavojam!
1
Ābolus nomazgā (ja pirkti). Es savējos pati lasīju, nav nepieciešamības mazgāt. Ar nazi vai bumbiņveidojamo karoti izgrebj vidu, atstājot vismaz 1cm biezas maliņas. Izkārto tos cepampannā tā, lai negāžas apkārt.
2
Katrā ābolā saber kādus riekstus, rozīnes, aprikozes, dzērvenes. Ko vien sirds kāro. Lielākus gabalus ieteicams sagriezt mazākos, lai pēc tam karotē ietilptu ne tikai viena aprikoze, bet arī daļa no ābola.
3
Miltus samaisa ar cukuru un pievieno izkausētu sviestu. Var arī sviestu nekausēt, ja tas bijis istabas temperatūrā, tad atliek ar roku iemīcīt to miltos un cukurā. Katram ābolam pa virsu uzber izveidotās drumstalas.
4
Liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz kādām 20-25min, atkarībā no ābolu cietības. Protams, arī drumstalas nevajadzētu piededzināt.
Var pasniegt ar saldējumu vai vaniļas mērci, bet garšo lieliski arī tāpat. Turklāt auzu drumstalām piemīt tik piesātināta garša, ka neko citu klāt nemaz neprasās.
Lai izdodas un labi garšo!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: |
|
Enerģija | 131.78 kcal |
Tauki | 5.65 g |
no tiem piesātinātie | 2.01 g |
Ogļhidrāti | 20.30 g |
no tiem šķiedrvielas | 2.75 g |
no tiem cukurs | 13.73 g |
Olbaltumvielas | 2.06 g |