Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mājās gatavots Cappuccino saldējums

Detaļas
Publicēts 17 Septembris 2015

Kopš man uzdāvināja saldējuma taisāmo iekārtu, es ļoti daudz ko pārvēršu sasaldētā masā :) Šoreiz tapa Cappuccino saldējums ar zemu tauku saturu. Spirdzinošs un atvēsinošs. 

Vajadzēs:

  • 500ml piena (Dikānam piemērojot - vājpienu)
  • Divus olu dzeltenumus
  • Vienu espresso krūzīti (un ne jau lielo kafijas krūzi, bet tiešām espresso, tas ir apmēram 80ml)
  • Šķipsniņu kanēļa (kas gan tas par Cappuccino bez kanēļa)
  • Divas ēdamkarotes brūnā cukura (Dikānam kāds no saldinātājiem)

Piemērojot šo recepti Dikānam, jāņem vērā, ka saldējums būs ļoti kristālisks tauku un cukura trūkuma dēļ. 

Ķeramies klāt! 

1


Katliņā ielej pienu un to uzkarsē, bet ne-uzvāra! 

 

2


Kamēr piens karsējas, olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. 

 

3


Karstā pienā lej klāt olu dzeltenumus un maisa, līdz masa sāk sabiezēt, to visu darot uz mazas uguns. Masu atdzesē līdz ledusskapja temperatūrai. 

 

4


Pagatavo espresso vai ja mājās nav espresso vārāmās kanniņas, tad aplej ļoti stipru kafiju, vēlams no tikko maltām kafijas pupiņām. Arī atdzesē. 

 

5

Atdzesēto espresso pielej atdzesētajai olu/piena masai. Pieber šķipsniņu kanēļa un samaisa. Maisījumu lej saldējuma mašīnā un ļauj tai darboties. Tā kā šis saldējums ir no piena, ilgi nebūs jāgaida līdz gatavam saldējumam. Ja mājās nav saldējuma taisīšanas iekārta, rūpīgi samaisi masu, lej to kādā saldētavai piemērotā trauciņā un liec saldēties, neaizmirstot ik pa 20-30 min maisījumu samaisīt. 

Lai izdodas un labi garšo! 

 

  • Receptes bez sviesta un miltiem
  • Veģetārās receptes
  • Dikānam piemērojamas receptes
  • Saldējums

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Parmesan maize
  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais

© 2023 Mammu Māksla 2019