Es neesmu kafijas cienītājs tradicionālā izpratnē. Es nevaru iedzert tīru kafiju, nu negaršo. Bet smarža! Dievīga. Toties, kad espresso pievieno pienu un piena putas, cita lieta! Beidzot iegādājos piena putotāju mājās, līdz ar to tapa arī šis mājās gatavotais cappuccino.
Sauciet to kā gribat, kapučīno, kapučino, kapucino vai cappuccino, bet tas ir un paliek trešdaļa espresso, trešdaļa karsts piens un trešdaļa piena putas. Un tālākais jau ir variācija par tēmu, manā gadījumā šķipsniņa kanēļa garšu atmodināšanai.
Vajadzēs:
100ml piena (principā var ņemt kafijas krējumu, kas ir 5%, bet es izmantoju parasto 2% pienu, mazāk kaloriju)
50ml kafijas bez biezumiem
šķipsniņu kanēļa
cukuru vai saldinātāju, ja ir tāda vēlme
Ķeramies klāt!
1
Espresso vārāmajā kanniņā pagatavo espresso. Ja Tev tādas nav, tad vienkārši aplej kafiju, bet stipru, ar domu, ka bez biezumiem jāsanāk 50ml brūvējuma.
2
Katliņā uzkarsē pienu. Kad piens tikpat kā vārās, ņem piena putotāju un kul vismaz 2 min, kamēr puse ir putas un puse piens. Ja nav uz baterijām darbināmā piena putotāja (kam ir smalka drātiņa smalkām putām), izmanto parasto rokas putotāju.
3
Krūzē ielej kafiju un pa virsu lej pienu ar putām. Laika gaitā ietrenēsies panākt arī skaistos zīmējumus, kā cappuccino pasniedz kafijotavās. Nobeidz ar šķipsniņu kanēļa.
Domā, ka šie dzērieni ir galīgi nekaitīgi figūrai? Muļķības, apskatīsim uzturvērtību! Turklāt, šie dati ir doti dzērienam, kuram nav pievienots cukurs un kurš gatavots no 2% piena. Tā ka padomā, pirms pieber divas karotītes cukura... Labāk stēviju, bez kalorijām, bet salda :)
Dzēriena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 34.4 kcal |
Tauki | 1.36 g |
no tiem piesātinātie | 0.84 g |
Ogļhidrāti | 3.31 g |
no tiem šķiedrvielas | 0 g |
no tiem cukuri | 3.05 g |
Olbaltumvielas | 2.20 g |
Lai izdodas un labi garšo!