Kūkas ir jāēd! Un tās ir jāēd arī Dikāna diētas ievērošanas laikā. Tas gan prasa nedaudz izdomas, jo kūkām ļoti svarīgs ir reāls cukurs tajās nevis aizvietotājs. Nevarētu teikt, ka Dikāna diētai piemērotās kūkas ir garšīgākās, ko savā dzīvē esmu ēdusi, bet pie visa pierod :) Šoreiz jogurta kūka ar grauzdētu auzu kliju pamatni.
Ja godīgi, auzu klijas visās kūkas pamatnēs var baigi apnikt. Tāpēc šoreiz izdomāju tās vispirms apgrauzdēt. Drusku labāk bija. Lasām recepti tālāk.
Vajadzēs:
Pamatnei:
5 ēd.k.auzu kliju (ar kaudzi)
1 ola
100g krēmsiers (es izmantoju Exquisa 0.2%, ko var iegādāties Prisma)
Masai:
600g jogurta bez piedevām
zemeņu aromatizētājs un kāda īsta zemene krāsiņai
sauja svaigu piparmētra lapiņu
2 ēd.k.želantīna
Rotāšanai man bija zemenes, ko bērniem apēst :)
Ķeramies klāt!
1
Uz uzkarsētas pannas, ik pa laikam apmaisot, apgrauzdē auzu klijas. Pēc tam tās atdzesē. Sakul olu ar krēmsieru un iemaisi auzu klijas. Šo masu izlīdzini pa 20cm silikona cepampannu, krāsnī iekšā 180°C, kamēr sāk brūnēt. Izņem ārā un atdzesē.
2
Mazā ūdens daudzumā uzbriedina pusi no želantīna. Pēc uzbriedināšanas to izkausē ūdens peldē.
3
Pusi no jogurta samaisa ar saspaidītām zemenēmun pievieno aromatizētāju. Iemaisa izšķīdināto želantīnu. Masu labi samaisa, lai tā būtu ļoti viendabīga labākai sastingšanai. Lej tajā pašā formā, kurā ir jau atdzesēta uzceptā kūkas pamatne. Liek ledusskapī sastingt, tas parasti prasa kādu stundiņu.
4
Mazā ūdens daudzumā uzbriedina otru pusi no želantīna. Pēc uzbriedināšanas to izkausē ūdens peldē.
5
Atlikušo jogurtu samaisa ar smalki sagrieztām piparmētrām. Arī pievieno izšķīdināto želantīnu, labi samaisa un lej uz pirmās kārtas, kad tā kārtīgi sastingusi. Atkal liek ledusskapī, šoreiz labāk uz ilgāku laiku, lai viss labi savelkas un sastingst.
Gatavs!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: |
|
Enerģija | 77 kcal |
Tauki | 1.2 g |
no tiem piesātinātie | 0.3 g |
Ogļhidrāti | 9.6 g |
no tiem šķiedrvielas | 1.1 g |
no tiem cukurs | 2.7 g |
Olbaltumvielas | 9.3 g |