Vēl viena gardumu recepte tiem, kas diētas laikā nespēj noturēties pretī saldumu vilinājumam. Vafeles ar zemu ogļhidrātu saturu, kas pēc sastāvdaļām atbilst Dikāna diētai.
Vajadzēs:
- 2 olas
- 6 ēdamkarotes beztauku jogurta
- 4 ēdamkarotes vājpiena pulvera
- 6 ēdamkarotes kukurūzas cietes
- šķipsniņu cepamā pulvera (vai soda + citronskābe)
- saldinātāju (man stēvijas pulveris)
- šķipsniņu vaniļas cukura vai esences (vaniļas cukurs gan nav īsti pēc Dikāna atļautā)
- un kā vienmēr saldajiem - šķipsniņu sāls.
Ķeramies klāt!
1 Nekā sarežģīta, sākam ar mīklu. Saputo olas un pēc tam pakāpeniski piejauc pārējās sastāvdaļas. Labi izmaisa, lai no vājpiena pulvera neveidotos kunkuļi.
2 Uzkarsē vafeļu pannu un liek iekšā mīklu. Man ir no omītes aizlienēta vecā padomju laika vafeļpanna, kurā liku ~2 ēdamkarotes mīklas vienai vafelei. Svarīgi nevērt par ātru vaļā pannu, jo taukvielu trūkuma dēļ šī vafele grib pielipt un pielīp pie kādas no pannas pusēm, ja tā vēl nav zeltaini brūna. Bet kad ir gatava, tad ir ļoti kraukšķīga un tikai par daudz piešautā stēvija liek nojaust par šmaukšanos ar taukvielām :)
Pasniedz ar augļiem, vaniļas krēmu, vājpiena putukrējumu vai kaut ko citu diētisku pildījumam. Garšo labi arī vienas pašas.
P.S. pēc kāda laiciņa, vafeles sāk palikt mīkstas, ja tiek glabātas vienkārši uz šķīvīša istabā, bet tā tas notiek ar visām vafelēm.
Lai izdodas un garšo!