Daudziem, kas ievēro Dikāna diētu, rodas kāre apēst kādu maizīti. Diemžēl vai par laimi milti ir izslēgto produktu sastāvā, vismaz uz kādu laiku. Tomēr, nevajag par zemu novērtēt auzu klijas un atļauto devu kviešu kliju. Maize sanāk lieliska!
Vajadzēs:
- 2 olas
- 4 ēd.k.beztauku jogurta vai biezpiena krēma (vai pusi uz pusi)
- 2 tējk.kukurūzas ciete (pieļaujams 1 tējk.dienā)
- 2 tējk.sausais raugs
- 4 ēd.k. auzu kliju
- 2 ēd.k. kviešu kliju (atļauts 1 ēd.k dienā)
- sāls un linsēklas pēc garšas (arī linsēklas ir atļautas kā garšviela)
Produktu saraksts garāks kā pati recepte. Visu samaisa kopā, uzraudzē stundu, liek cepamajā veidnē (es izmantoju silikona) un cep 200 grādos ~40min, kamēr, iedurot kociņu vidū, pie tā nepielīp mīkla.
Protams, maizītei nav tik stingra struktūra kā no miltiem ceptajai, bet man pat ļoti patika sulīgums. Gabalā turējās tik ļoti labi, ka varēja likt virsū Lazdonas ķimeņu sieru un tomātu un ēst, turot rokā.
Lai izdodas un garšo!