Ja Tev apnikuši tradicionālie kartupeļi vai rīsi vistas zupā, pamēģini šo recepti! Lēcas sniedz sāta sajūtu, turklāt tās ir ļoti vērtīgas, saturot daudz olbaltumvielas, B vitamīnus un dzelzi. Ar lēcām vari mēģināt ieinteresēt arī bērnus ēst zupas, jo tās dabūjamas dažādās krāsās!
Vajadzēs:
- 1.5L vistas buljona
- 250g atkaulotu vistas gaļu (garšīgāk, ja ne-fileja)
- 1 vidēju sīpolu
- 1 lielu vai divus mazākus burkānus
- sauju rozetēs sadalīta puķkāposta
- sauju rozetēs sadalīta brokoļa
- divas saujas lēcu
- šķipsnu sāls
- 5-7 smaržīgos piparus
- svaigus pētersīļus un dilles (var aizstāt ar kaltētiem vai saldētiem, kā nu kurā gadalaikā)
Ķeramies klāt!
1
Vistas gaļu sagriež strēmelītēs vai gabaliņos (kā nu labpatīk) un kopā ar sasmalcinātu sīpolu un smaržīgajiem pipariem liek zupas katlā nelielā eļļas daudzumā viegli apcepties. Kad sīpoli caurspīdīgi, pielej buljonu un turpina vārīt uz vidējas liesmas.
2
Burkānu sagriež ripiņās vai sarīvē un liek klāt zupai. Zupai pievieno arī lēcas un puķkāpostus. Šo maisījumu vāra, kamēr burkāni un lēcas gandrīz gatavi.
3
Kā nākamo pievieno brokoli un zaļumus. Tagad gan jāuzmana gatavības pakāpe, lai brokoli nepārvārītu. Vislabākā brokoļa gatavība ir, kad tas ir kļuvis koši, koši zaļš.
4
Pārbaudām sāli, pieberam pēc vajadzības. Gatavs!
Lai izdodas un labi garšo!