Kad sēņu mērce apnikusi, bet prasās sātīgas pusdienas, ātri pagatavojama, ļoti sātīga baraviku zupa būs tieši laikā!
Vajadzēs:
- 200g kūpināta cauraudzīša (cūkas pavēdere)
- pusi liela sīpola
- 1 lielu burkānu
- kādus 3-4 kartupeļus
- 2 saujas kumosa lieluma gabaliņos sagrieztu baraviku (man bija svaigas)
- 1 ķiploka daiviņu
- svaigus zaļumus (man bija pētersīļi un selerijas)
- sāli un piparus pēc garšas
- kādu lauru lapu un smaržīgo piparu
Ķeramies klāt!
1 Katlā (es izmantoju 2.5L katliņu) apcep diezgan smalki sagrieztu cauraudzīti, sīpolus un ķiploku.
2 Pievieno sagrieztu burkānu un pielej ūdeni (nu tā, līdz tai 2.5L atzīmei). Pievieno kādu lauru lapu un smaržīgos piparus un ļauj vārīties, kamēr burkāns tuvojas gatavībai.
3 Liekam klāt gabaliņos sagrieztus kartupeļus un pavāram, līdz tie vairs nav galīgi cieti.
4 Liekam klāt galveno sastāvdaļu - baravikas! Vāram, kamēr visa virtuve smaržo pēc burvīgas sēņu zupas un kad baravikas izvārījušās, nu kādas 10-15min.
5 Pēc garšas pievienojam sāli un piparus. Pagaršot gan vajag, jo cauraudzītim jau arī sāls klāt, ka nepārsāla. Kā beidzamo pieberam sasmalcinātus svaigus zaļumus. Tad vairs ilgi nevāra, lai zaļumi nezaudē košumu, tik iedod savu aromātu.
Lai izdodas un labi garšo!