Nesen ēdu gaileņu krēmzupu, bija dievīga. Ķirbju krēmzupas es taisu arī pati. Kāpēc gan nepamēģināt šīs abas apvienot? Sanāca ļoti garšīgi! Turklāt, diezgan diētiski!
Vajadzēs:
- ķirbi (man bija riekstu ķirbis ~ 1kg ar mizu)
- gailenes (uz šādu ķirbja daudzumu 4 saujas)
- 1 sīpolu
- 50g sviesta
- svaigu raudeni
- muskatriekstu, sāli, piparus
- Dzintars light kausēto sieru
- rīvētu sieru pārkaisīšanai, ja ir tāda vēlme
Ķeramies klāt!
1 Nomizojam ķirbi un liekam palielā katlā ūdenī vārīties, kamēr mīksts.
2 Pa to laiku pannā izkausējam sviestu un apcepam smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno gabaliņos saplēstas gailenes (ja ir mazas, tad vispār neko nevajag darīt), cepj, kamēr sēnes gatavas.
3 Kad ķirbji mīksti, tos nokāš, bet nokāsto šķidrumu saglabā vēlākai izmantošanai, ja zupa būs par biezu (tas atkarīgs no konkrētā ķirbja). Mīkstos ķirbjus liek blenderī (vai ņem rokas blenderi), pievieno gailenes, kausēto sieru un pēc vajadzības ķirbju buljonu (nokāsto šķidrumu). Kuļ, kamer iegūst vēlamo zupas biezumu/šķidrumu.
4 Kad viss sablenderēts, zupu lej atpakaļ katliņā, pievieno muskatriekstu, sāli un piparus pēc garšas, kā arī svaigu sasmalcinātu raudeni (oregano). Uzmet līdz pirmajam burbulim un pasniedz, pārkaisot ar rīvētu sieru (man bija 10% Light), svaigām raudenes lapiņām vai grauzdiņiem, kā nu sirds vēlas.
Lai izdodas un labi garšo!