Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Ātrā soļanka

Detaļas
Publicēts 13 Janvāris 2015

Skaidrs, ka soļanka bez nierēm nav īsta soļanka, bet šī ir ļoti, ļoti, ļoti līdzīga īstajai. Recepte noderēs tajās dienās, kad zupu vajag dabūt gatavu 30 minūtēs. Un garšo tiešām pēc soļankas!

Recepte sākotnēji ir no kādas 2011.gada Ievas virtuves, bet kā jau visas receptes, arī šī laika gaitā ir pārveidojusies. 

Vajadzēs:

  • 300g kūpināta cauraudzīša
  • 4 marinētus gurķīšus (var arī sālītus, bet man personīgi marinētie labāk pie sirds)
  • 1 lielu sīpolu
  • 1 lielu vai 2 mazus burkānus
  • kartupeļus pēc savas gaumes, man parasti kādi 5 aiziet
  • mazo burciņu tomātu pastu
  • garšvielas (lauru lapas, melnos piparus, smaržīgos piparus, kādu kaltēto dārzeņu maisījumu, sāli)
  • pasniegšanas piedevām citronu un olīvas

Ķeramies klāt!

1 Smalki sagrieztus sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētus burkānus un gurķus apcep eļļā pannā. Kad viss nedaudz apcepies, pievieno tomātu pastu un pasautē. Virtuvē jau jutīsit zupai raksturīgo aromātu. 

2 Kamēr viss cepas, katlā (nu tādā 2.5L) uzvāra ūdeni, apmēram 1.5L. Kad dārzeņi apcepti, tos liek iekšā katlā. Pievieno garšvielas, gabaliņos sagrieztu gaļu un kartupeļus. Vāram apmēram 20-25minūtes, kamēr zupa gatava. 

 

Pasniedzot, pievieno citrona šķēli un olīvas. 

Ātri, vai ne? 

Lai izdodas un garšo!

 

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019