Skaidrs, ka soļanka bez nierēm nav īsta soļanka, bet šī ir ļoti, ļoti, ļoti līdzīga īstajai. Recepte noderēs tajās dienās, kad zupu vajag dabūt gatavu 30 minūtēs. Un garšo tiešām pēc soļankas!
Recepte sākotnēji ir no kādas 2011.gada Ievas virtuves, bet kā jau visas receptes, arī šī laika gaitā ir pārveidojusies.
Vajadzēs:
- 300g kūpināta cauraudzīša
- 4 marinētus gurķīšus (var arī sālītus, bet man personīgi marinētie labāk pie sirds)
- 1 lielu sīpolu
- 1 lielu vai 2 mazus burkānus
- kartupeļus pēc savas gaumes, man parasti kādi 5 aiziet
- mazo burciņu tomātu pastu
- garšvielas (lauru lapas, melnos piparus, smaržīgos piparus, kādu kaltēto dārzeņu maisījumu, sāli)
- pasniegšanas piedevām citronu un olīvas
Ķeramies klāt!
1 Smalki sagrieztus sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētus burkānus un gurķus apcep eļļā pannā. Kad viss nedaudz apcepies, pievieno tomātu pastu un pasautē. Virtuvē jau jutīsit zupai raksturīgo aromātu.
2 Kamēr viss cepas, katlā (nu tādā 2.5L) uzvāra ūdeni, apmēram 1.5L. Kad dārzeņi apcepti, tos liek iekšā katlā. Pievieno garšvielas, gabaliņos sagrieztu gaļu un kartupeļus. Vāram apmēram 20-25minūtes, kamēr zupa gatava.
Pasniedzot, pievieno citrona šķēli un olīvas.
Ātri, vai ne?
Lai izdodas un garšo!