Rudens. Sēnes. Daaaaudz sēņu. Kaut kas ar viņām jādara ir, šoreiz sakāpa katliņā kopā ar dārzeņiem :)
Kādu laiku biju kritusi uz tītara gaļu un ne velti, tītara gaļa ir veselīgāka par vistas, gan uzturvērtības, gan iespējamo nevēlamo vielu klātbūtnes dēļ (stāsta, ka tītaram nevarot iebarot gaļu ātri audzējošas vielas). Bet ja godīgi, tītara gaļa vairāk pēc garšas atgādina teļa gaļu, kāpēc man tā arī patīk. Tad nu vienā dienā tapa šāda zupa, jo mājās bija arī pupiņas un brokoļi.
Kādā dienā, kad mājās tika vārīta dārzeņu krēmzupa un ledusskapī bija paslēpies arī kūpināts lasis un Absolūts ēd sinepju dīgsti, visi šie trīs nonāca vienā šķīvī. Un bija ļoti garšīgi!
Ja Tev apnikuši tradicionālie kartupeļi vai rīsi vistas zupā, pamēģini šo recepti! Lēcas sniedz sāta sajūtu, turklāt tās ir ļoti vērtīgas, saturot daudz olbaltumvielas, B vitamīnus un dzelzi. Ar lēcām vari mēģināt ieinteresēt arī bērnus ēst zupas, jo tās dabūjamas dažādās krāsās!
Skaidrs, ka soļanka bez nierēm nav īsta soļanka, bet šī ir ļoti, ļoti, ļoti līdzīga īstajai. Recepte noderēs tajās dienās, kad zupu vajag dabūt gatavu 30 minūtēs. Un garšo tiešām pēc soļankas!
Dažreiz tradicionālās zupas nedaudz apnīk. Tad garšas kārpiņas var atsvaidzināt ar ko eksotiskāku (lai gan kokosriekstu piens jau mūsdienās vairs nav nekas ļoti eksotisks). Mana versija par tā sauktajām taizemiešu vistas zupām, ne pārāk asa.
Kad sēņu mērce apnikusi, bet prasās sātīgas pusdienas, ātri pagatavojama, ļoti sātīga baraviku zupa būs tieši laikā!
Nesen ēdu gaileņu krēmzupu, bija dievīga. Ķirbju krēmzupas es taisu arī pati. Kāpēc gan nepamēģināt šīs abas apvienot? Sanāca ļoti garšīgi! Turklāt, diezgan diētiski!