Baziliks, tomāti, mozarella un zemenes ir četri mani mīļākie produkti vasaras laikā, kad trīs no tiem dabūjami pašas dārzā. Lai gan šajā receptē nav ne tomātu, ne mozarellas, zemenes ar baziliku un cieto sieru sadarbojas lieliski!
Vajadzēs:
250g pilngraudu pastas (forma pēc izvēles, bet spirālītēs pesto vislabāk iemaisās)
divas saujas bazilika lapu (ja pērkat tirgū, tad viena puse no buntītes ar visiem kātiem)
50g cietā siera (es pērku Rimi brenda vai Džiugas, kurš nu kuru reizi akcijā)
50g sālīti, grauzdēti zemesrieksti (var aizstāt ar ciedru riekstiem vai valriekstiem, man šoreiz šie bija mājās)
2 ķiploka daiviņas
2 saujas zemeņu
ēdamkarote citronu olīveļļas
svaigi malti pipari
Ķeramies klāt!
1
Lielā katlā liek vārīties pastu. Sekojiet instrukcijām par al dente gatavību, bet neaizmirstiet, ka ūdeni vajag divreiz vairāk, kā pati pasta, lai labi izvārās un nepielīp pie katla dibena.
2
Kamēr pasta vārās, blenderī liek zemesriekstus, ķiploku, cieto sieru, baziliku un citronu olīveļļu. Visu sablenderē viendabīgā masā, bet ne pilnīgā putrā. Vislabāk, ja paliek mazi riekstu gabaliņi. Pievienojiet piparus pēc garšas.
3
Kad pasta gatava, to nokāš un katlā maisa kopā ar pesto, ļaujot cietajam sieram pakust.
4
Pasniedz ar svaigām, gabaliņos sagrieztām zemenēm. Ja vēlas, var pārkaisīt vēl pāri rīvētu cieto sieru, bet man šoreiz neprasījās.
Gatavs!
Lai izdodas un labi garšo!
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 237kcal |
Tauki | 9.8 g |
no tiem piesātinātie | 2.3 g |
Ogļhidrāti | 28.2 g |
no tiem šķiedrvielas | 1.4 g |
no tiem cukurs | 1.6 g |
Olbaltumvielas | 10.5 g |