Divi pašlaik ļoti populāri veselīgi produkti apvienoti vienā receptē - kvinoja un lapu kāposts (jeb kā citi to dēvē par kale kāpostu). Sātīgi un kaloriju arī nav daudz. Bet galvenais, ka veselīgi!
Šis ēdiens ir ļoti laba izvēle tiem, kas līdz vasarai (vai vispār) vēlas iegūt slaido formu. Kā zināms, ēdiens šajā mērķī spēlē vislielāko lomu. Uzturvērtības informāciju varat izlasīt raksta beigās, bet trīs vārdos - zems tauku, nekāds cukura un augsts olbaltumvielu saturs. Turklāt daudz A, C vitamīnu, magnija un fosfora. Kā reizi iztērētajām rezervēm.
Vajadzēs:
1 krūzi (250ml) vārītas kvinojas
1 krūzi smalki sagriezta lapu kāposta (es izmantoju lapas no diviem kātiem)
20g rīvēta parmesan siera
1 olu
garšvielas
Ķeramies klāt!
1
1 krūze vārītas kvinojas ir apmēram 2-2.5 saujas sausas kvinojas (kāda nu kuram sauja un vārīšanas process). Uzvāriet, cik sanāk, un tad pielāgojiet recepti. Šāda tipa ēdieni man vienmēr top improvizācijas procesā, tāpēc netika nosvērta kvinoja pirms pagatavošanas.
2 Lapu kāposta diviem kātiem noplēš lapas un sagriež gabaliņos. Var sasmalcināt pa nopietno, bet man patīk, ja es redzu ēdiena sastāvdaļas.
3
Bļodiņā sakuļ olu, pievieno kvinoju, parmesan sieru un lapu kāpostu, visu labi samaisa. Pievieno garšvielas pēc patikas. Man garšo kvinoja viena pati, tāpēc cik nu tai vārīšanas procesā bija pievienots sāls, tik arī bija, neko citu klāt neliku.
4
No gatavās masas veido plācenīšus, cep iepriekš uzkarsētā pannā (par eļļas pievienošanu spriediet paši), kamēr brūni no abām pusēm.
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 262 kcal |
Tauki | 6.4 g |
no tiem piesātinātie | 1.8 g |
Ogļhidrāti | 39 g |
no tiem šķiedrvielas | 4.2 g |
no tiem cukuri | 0 g |
Olbaltumvielas | 12.6 g |
Lai izdodas un labi garšo!