Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Kvinojas un lapu kāposta plāceņi

Detaļas
Publicēts 29 Janvāris 2016

Divi pašlaik ļoti populāri veselīgi produkti apvienoti vienā receptē - kvinoja un lapu kāposts (jeb kā citi to dēvē par kale kāpostu). Sātīgi un kaloriju arī nav daudz. Bet galvenais, ka veselīgi! 

Šis ēdiens ir ļoti laba izvēle tiem, kas līdz vasarai (vai vispār) vēlas iegūt slaido formu. Kā zināms, ēdiens šajā mērķī spēlē vislielāko lomu. Uzturvērtības informāciju varat izlasīt raksta beigās, bet trīs vārdos - zems tauku, nekāds cukura un augsts olbaltumvielu saturs. Turklāt daudz A, C vitamīnu, magnija un fosfora. Kā reizi iztērētajām rezervēm. 

Vajadzēs:

1 krūzi (250ml) vārītas kvinojas

1 krūzi smalki sagriezta lapu kāposta (es izmantoju lapas no diviem kātiem)

20g rīvēta parmesan siera

1 olu

garšvielas

Ķeramies klāt! 

1

1 krūze vārītas kvinojas ir apmēram 2-2.5 saujas sausas kvinojas (kāda nu kuram sauja un vārīšanas process). Uzvāriet, cik sanāk, un tad pielāgojiet recepti. Šāda tipa ēdieni man vienmēr top improvizācijas procesā, tāpēc netika nosvērta kvinoja pirms pagatavošanas.

 

2 Lapu kāposta diviem kātiem noplēš lapas un sagriež gabaliņos. Var sasmalcināt pa nopietno, bet man patīk, ja es redzu ēdiena sastāvdaļas. 

 

 

3

Bļodiņā sakuļ olu, pievieno kvinoju, parmesan sieru un lapu kāpostu, visu labi samaisa. Pievieno garšvielas pēc patikas. Man garšo kvinoja viena pati, tāpēc cik nu tai vārīšanas procesā bija pievienots sāls, tik arī bija, neko citu klāt neliku. 

 

4

No gatavās masas veido plācenīšus, cep iepriekš uzkarsētā pannā (par eļļas pievienošanu spriediet paši), kamēr brūni no abām pusēm. 

 

 

Ēdiena uzturvērtība:

  100g produkta satur: 
 Enerģija 262 kcal 
 Tauki 6.4 g 
     no tiem piesātinātie 1.8 g 
 Ogļhidrāti 39 g 
     no tiem šķiedrvielas 4.2 g 
     no tiem cukuri 0 g 
 Olbaltumvielas 12.6 g 

Lai izdodas un labi garšo! 

 

  • Veģetārās receptes
  • Mazkaloriju receptes
  • Kvinoja

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019