Iepriekš nebiju mēģinājusi taisīt pildītus cannelloni bez gaļas. Šoreiz pamēģināju, un izdevās diezgan labi! Šī noteikti kļūs par vienu no manām mīļākajām šo makaronu veida receptēm.
Vajadzēs:
- Puspaku Cannelloni makaronus
- 200 g Fitaki sieru
- 200 g vājpiena biezpienu vai ricotta
- Lielu sauju svaiga bazilika
- Pāris saujas svaigu rukolas lapiņu
- Sauju valriekstu
- 100g cietā siera
- Ēdamkaroti sviesta
- Ēdamkaroti miltu
- ~ glāzi piena
- maltus melnos piparus un sāli pēc garšas
Ķeramies klāt!
1
Šajā receptē izmantotie Cannelloni makaroni kādam varētu būt jaunums. Tiem kam, tā tiešām ir, bilde zemāk, kāda paciņa jāpērk. Es pērku Pasta Zara, jo lētāk un izmēģināti kā labi esam. Reāli izlietoju 12 gabalus no paciņas, tā ka sanāk kādām divām šādas receptes reizēm. Un porcijas šajā receptē ir 4, jo pilnībā pietiek ar 3 pildītajiem Cannelloni.
2
Cannelloni iepriekš nav jāvāra, tā ka ķeramies pie pildījuma gatavošanas. Fitaki, biezpienu, sasmalcinātus zaļumus, sasmalcinātus valriekstus sajauc viendabīgā masā. Tā kā Fitaki siers jau ir gana sāļš, es sāli papildus klāt nelieku, bet kādam varbūt arī tas nepieciešams. Es pievenoju tikai svaigi maltus melnos piparus. Man rukola šogad padevusies ļoti aromātiska, tāpēc citas garšvielas pat neprasās.
3
Kad pildījums sagatavots, ņem cepampannu, kurā varēs savietot 12 šādus cannelloni, viegli iesmērē apakšu ar sviestu (mēdz gadīties, ka apakšējo mīklas kārtu pierauj). Un tad katrā cannelloni pilda iekšā iepriekš sagatavoto pildījumu. Es to daru ar tējkaroti no abiem trubiņas galiem. Pildītos cannelloni kārto cepampannā.
4
Kad cannelloni sapildīti, gatavo Bechamel mērci vai vienkāršības labad vienkārši balto miltu mērci. Uzkarsē pannu un tajā izkausē ēdamkaroti sviesta, uzkaisa ēdamkaroti miltu un ar koka karoti samaisa, veidosies drumstalas. Karstumu/liesmu/elektrību vajag uz kādu 5 no 9, lai viss nenorit par strauju. Kad drumstalas izveidojušās, palēnām, pa ēdamkarotei pievieno pienu, kārtīgi to iemaisot miltu/sviesta maisījumā. Pienu nedrīkst piegāzt visu uzreiz, savādāk veidosies kunkuļi un būs lieks darbs tikt no tiem vaļā. Zemāk attēlos var labi redzēt, ka piens pievienots pa druskai, katru reizi labi samaisot.
5
Mērce ir gatava, kad tā atgādina vidēji biezu jogurtu, ir vieglī līstoša, bet tomēr bieza. Šo mērci pārlejam pāri sapildītajiem cannelloni, un bagātīgi pārkaisām ar rīvētu cieto sieru. Šo liek cepties iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz kādām 25min, kamēr cannelloni mīksti un siera garoziņa kļuvusi zeltaini brūna.
Ja vēlas, pasniedzot pārkaisa vēl ar cieto sieru.
Lai izdodas un labi garšo!