Ja cilvēki morāles vai veselības principu dēļ ir atteikušies vai nedrīkst uzturā lietot gaļu, tad rieksti ir viena no produktu grupām, kuru noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē gan veselīgo nepiesātināto taukskābju, gan neaizstājamo aminoskābju dēļ. Turklāt, to pievienošana dažādiem ēdieniem, šajā gadījumā - risotto - ir ļoti laba ideja, jo rieksti piešķir ēdienam pamatīgumu un interesantas garšas nianses. Kā arī, ēdot riekstus, ātri vien jutīsi sāta sajūtu.
Vajadzēs (vienai porcijai):
- Brūnos rīsus ~70g (puse no paciņas, ja vāra paciņu rīsus)
- 3 marinētās paprikas šķēles
- sauju svaigu ķirštomātiņu
- pusi sīpola
- pussauju mandeļu
- pussauju ķirbju sēklas
- sāli un piparus pēc garšas un vēlmēm
- sviestu cepšanai
Ķeramies klāt!
1
Uzvāra brūnos rīsus pēc instrukcijām.
2
Kamēr vārās rīsi, pannā bez sviesta un eļļas viegli apgrauzdē mandeles un ķirbju sēklas. Pēc tam tos no pannas noņem un atdzesē un pannā izkausē sviestu un apcep sīpolu. Kad tas caurspīdīgs, pievieno uz pusītēm sagrieztus ķirštomātiņus un strēmelītes sagrieztu papriku.
3
Kad tomāti vēl formu tur, bet jau sāk jukt ārā, liekam klāt apceptos riekstus un sēklas un nedaudz pasutinam kopā, lai garšas savelkas.
4
Kad rīsi gatavi un nokāsti, tos pievieno dārzeņu un riekstu maisījumam pannā.
Lai izdodas un garšo!