Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Risotto ar riekstiem un dārzeņiem

Detaļas
Publicēts 08 Jūnijs 2015

Ja cilvēki morāles vai veselības principu dēļ ir atteikušies vai nedrīkst uzturā lietot gaļu, tad rieksti ir viena no produktu grupām, kuru noteikti vajadzētu iekļaut savā ēdienkartē gan veselīgo nepiesātināto taukskābju, gan neaizstājamo aminoskābju dēļ. Turklāt, to pievienošana dažādiem ēdieniem, šajā gadījumā - risotto - ir ļoti laba ideja, jo rieksti piešķir ēdienam pamatīgumu un interesantas garšas nianses. Kā arī, ēdot riekstus, ātri vien jutīsi sāta sajūtu.  

Vajadzēs (vienai porcijai):

  • Brūnos rīsus ~70g (puse no paciņas, ja vāra paciņu rīsus)
  • 3 marinētās paprikas šķēles
  • sauju svaigu ķirštomātiņu
  • pusi sīpola
  • pussauju mandeļu
  • pussauju ķirbju sēklas
  • sāli un piparus pēc garšas un vēlmēm
  • sviestu cepšanai

Ķeramies klāt!

1

Uzvāra brūnos rīsus pēc instrukcijām.

 

 

2

Kamēr vārās rīsi, pannā bez sviesta un eļļas viegli apgrauzdē mandeles un ķirbju sēklas. Pēc tam tos no pannas noņem un atdzesē un pannā izkausē sviestu un apcep sīpolu. Kad tas caurspīdīgs, pievieno uz pusītēm sagrieztus ķirštomātiņus un strēmelītes sagrieztu papriku. 

 

3


Kad tomāti vēl formu tur, bet jau sāk jukt ārā, liekam klāt apceptos riekstus un sēklas un nedaudz pasutinam kopā, lai garšas savelkas. 

 

4


Kad rīsi gatavi un nokāsti, tos pievieno dārzeņu un riekstu maisījumam pannā. 

 

Lai izdodas un garšo! 

 

  • Veģetārās receptes
  • Risotto
  • Riekstu ēdieni

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019