Iedvesmu šai receptei smēlos no humusa (vai humuša) pagatavošanas receptes, ko atradu Pinterest. Lai nemulsina vista attēlā fonā, es neesmu veģetārietis, bet šos zirņus var mierīgi ēst arī vienus pašus, nevis kā piedevas gaļai.
Vajadzēs:
- Turku zirņus
- dārzeņu buljonu 1L
- divas ķiploku daiviņas
- olīveļļu
- puscitrona sulu
- svaigus zaļumus (man bija pētersīļi)
- kokosriekstu pienu 100ml
Ķeramies klāt!
1 Zirņus vāra dārzeņu buljonā, kamēr tie mīksti un buljons novārījies.
2 Uz pannas vai katliņā olīveļļā apcep sasmalcinātus ķiplokus. Pievieno zirņus un kokosriekstu pienu. Ļauj sutināties, kamēr gandrīz viss piens izvārījies. To vajag atstāt tik daudz, lai zirņi nedaudz liptu kopā, nevis skrietu katrs uz savu pusi.
3 Pasniedzot pārlej ar citrona sulu un pārber ar svaigiem zaļumiem.
Sātīgi, veselīgi un garšīgi!
Lai izdodas un labi garšo!