Gan jau ne man vienīgajai mēdz būt vakari, kad neko negribas gatavot, pat ne pankūkas. Tieši šādiem vakariem lieti noderēs šī "recepte", kas ir gan franciska, gan itāliska, tāpēc sauksim to vienkārši par "uz Vidusjūras pusi".
Sātīga, koša, veģetāra uzkoda vai brokastu ēdiens. Turklāt, ātri un viegli pagatavojama.
Arbūzi garšo vairākumam, to nenoliegs pat mazākumā palikušie. Taču tā noķēpātā mute, slapjās rokas un visa tā ķēpa ar viņu ēšanu var likt pārdomāt, vai vispār ķerties tai milzu ogai klāt. Es mūsu kāzās šo jautājumu atrisināju ar vienkāršu metodi.
Vienkārša, viegli pagatavojama, ārkārtīgi garšīga un izskatīga (ja tā vispār var teikt par ēdienu) aukstā uzkoda. To ka garšīga, spriežu pēc ātruma, kādā ar kazas sieru un bazilika pesto pildītie ķirštomātiņi pazuda no mūsu kāzu galda.
Man ļoti garšo vidusjūras virtuve un šajā pavasarī, nu jau vasarā, ļoti gribās atgriezties to zemju sajūtās. Apstākļu dēļ, uz turieni es pašlaik nekā netieku, tāpēc improvizēju mājās. Uzkodas, kuras robežojas ar pamatēdiena statusu.
Ātra un viegla uzkoda, kas principā ir tik sātīga, ka der kā atsevišķa ēdienreize. Patiks zivju mīļiem.
Kaut ko gardu un veselīgu uzkodu galdam? Te būs divu veidu maizīšu receptes iedvesmai.
Kas var būt labāks par svaigi ceptām brokastu maizītēm?! Darbdienu rītos gan tās varētu tikt celtas galdā, ja nekur nav jāsteidzas, bet brīvdienām ideālas! Turklāt, pagatavošana prasa maz pūļu un iemaņu.