Kaut kā man šai kūkai ir tikai viena un ne visai laba bilde ar to galveno šīs kūkas "odziņu" - mozaīku. Ņemšanās bija gana liela, bet rezultāts man patika. Nezinu, vai attaisnojas ieguldītais laiks, bet kūka bija garšīga un ja man patīk rezultāts, tad gan jau ir vērts arī atkārtot :)
Pamats bija parasts biskvīts (attiecībās 1 ola, 1 ēd.k.cukura, 1 ēd.k.miltu), bet īpašs bija veids, kādā tas tika sakrāmēts kūkā. Tagad pati nožēloju, ka nenobildēju procesu. Viena biskvīta porcija tika sataisīta parasta, otra - ar kakao, lai būtu brūns. Bet te var ņemt talkā arī kādas citas krāsvielas, ja ir vēlme.
Kad biskvīta kārtas izceptas, tajās jāizgriež apļus un detaļas samiksē pa krāsām. Paskatīties paraugu būtu vienkāršāk, nekā mēģināt aprakstīt procesu. Tā teikt - Inženieri saprotas ar rasējumiem. Paraugs šeit: https://asubtlerevelry.com/checkerboard-birthday-cake
Diemžēl vairs neatceros, ko liku starp kārtām, bet tam vajadzēja būt paštaisītam karameļu krēmam, pa pamatu ņemot maskarponi. Pilnīgi noteikti biskvīta kārtas piesūcināju ar iebiezināto pienu, tā sanāk īpaši gardas kūkas.
Kūka glazēta ar karameļu sviesta krēmu un pa virsu izkausēta šokolāde (ar nelielu saldā krējuma piedevu), noformējumā zemenes un iecukurotas laima šķēlītes.