Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Bulgura salāti ar avokado un marinētu papriku

Detaļas
Publicēts 19 Janvāris 2016

bulgura salati

Sātīgi, bet veselīgi salāti. Un galvenā sastāvdaļa, mans jaunatklājums - bulgurs. 

Vajadzēs:

50g bulgura (sauss, vēl nevārīts)

60g avokado (jeb viens mazs nomizots un atkaulots) 

15g parmesan tipa siera (es pērku Džiugas, jo latviešu variants veikalā ir nesamērīgi dārgāks par kamiņu darināto)

50g marinētas paprikas

50g ķirštomātu (apmēram 4-5 gabali)

Ķeramies klāt!

1 Bulguru uzvāra pēc instrukcijas, pievienojot ūdenim šķipsniņu sāls un kādu garšvielu. Es parasti pievienoju nedaudz raudenes un timiāna garšai. Uzvāra un atdzesē.

 

2

 Avokado un dārzeņus sagriež gabaliņos (izmērs pēc savas izvēles). 

  

3

 Sarīvē parmesan sieru uz smalkas rīves.   

  

4

Sastāvdaļas saliek vienā bļodā/dziļā šķīvī, un samaisa, iecilājot. Eļļa nav nepieciešama, jo pietiek mitruma no paprikas un tomātiem. 

 

 

 Ēdiena uzturvērtība:

  100g produkta satur: 
 Enerģija 162 kcal 
 Tauki 7.0 g 
     no tiem piesātinātie 2.1 g 
 Ogļhidrāti 21.5 g 
     no tiem šķiedrvielas 6.55 g 
     no tiem cukuri 1.8 g 
 Olbaltumvielas 5.8 g 

 

Lai izdodas un labi garšo! 

 

  • Salāti
  • Bulgurs
  • Avokado

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019