Sātīgi, bet veselīgi salāti. Un galvenā sastāvdaļa, mans jaunatklājums - bulgurs.
Vajadzēs:
50g bulgura (sauss, vēl nevārīts)
60g avokado (jeb viens mazs nomizots un atkaulots)
15g parmesan tipa siera (es pērku Džiugas, jo latviešu variants veikalā ir nesamērīgi dārgāks par kamiņu darināto)
50g marinētas paprikas
50g ķirštomātu (apmēram 4-5 gabali)
Ķeramies klāt!
1 Bulguru uzvāra pēc instrukcijas, pievienojot ūdenim šķipsniņu sāls un kādu garšvielu. Es parasti pievienoju nedaudz raudenes un timiāna garšai. Uzvāra un atdzesē.
2
Avokado un dārzeņus sagriež gabaliņos (izmērs pēc savas izvēles).
3
Sarīvē parmesan sieru uz smalkas rīves.
4
Sastāvdaļas saliek vienā bļodā/dziļā šķīvī, un samaisa, iecilājot. Eļļa nav nepieciešama, jo pietiek mitruma no paprikas un tomātiem.
Ēdiena uzturvērtība:
100g produkta satur: | |
Enerģija | 162 kcal |
Tauki | 7.0 g |
no tiem piesātinātie | 2.1 g |
Ogļhidrāti | 21.5 g |
no tiem šķiedrvielas | 6.55 g |
no tiem cukuri | 1.8 g |
Olbaltumvielas | 5.8 g |
Lai izdodas un labi garšo!