Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Salāti ar zemenēm un riekstiem

Detaļas
Publicēts 15 Jūlijs 2015

Zemenes nav jāēd tikai ar ar pienu vai cukuru vai kā mērce uz saldējuma. Tās itin labi iet kopā arī ar dārzeņiem un pat gaļu! Ļoti svaigu un gana sātīgu salātu recepte ar zemenēm. 

To, kā zemenes iet kopā ar gaļu, vari lasīt šeit: Zemeņu piedeva pie gaļas. 

Bet nu par salātiem. Pagatavošana gaužām vienkārša, kā jau aukstajiem salātiem. 

Vajadzēs:

  • Romiešu salātus, vienu "galviņu"
  • Svaigu gurķi (īso)
  • Divas saujas zemeņu
  • Burciņa Trikātas siera bumbas ar tomātiem un baziliku
  • Sauju grauzdētu un sālītu Indijas riekstu
  • Olīveļļu un citronu mērcītei
  • Piparus pēc garšas

Ķeramies klāt!

1

Kā jau teicu, pagatavošana gaužām vienkārša. Romiešu salātus saplucina mazākos gabalos (ar rokām, vēlams) un liek bļodā. Pa virsu sagriež gurķi, kādā nu vien formā sirds kāro, tāpat arī zemenes. Šīs sastāvdaļas savā starpā samaisa, jo šī būs galvenā salātu masa. 

 

2

Trikātas siera bumbas sadala kādās 4 daļās un liek salātiem pa virsu. Pārber ar riekstiem. Pa virsu samaļ svaigus piparus un uzlej olīveļļu. Citronu atstāj uz šķīvja maliņā, ja ēdājs pats vēlēsies, pārspiedīs sulu pāri salātiem, turklāt svaigi pārspiesta sula ir labāka - neatsulojas salāti, ir svaigums jau no ēteriskās eļļas vien. 

Lai izdodas un labi garšo! 

 

  • Veģetārās receptes
  • Zemeņlaika receptes

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019