Zemenes nav jāēd tikai ar ar pienu vai cukuru vai kā mērce uz saldējuma. Tās itin labi iet kopā arī ar dārzeņiem un pat gaļu! Ļoti svaigu un gana sātīgu salātu recepte ar zemenēm.
To, kā zemenes iet kopā ar gaļu, vari lasīt šeit: Zemeņu piedeva pie gaļas.
Bet nu par salātiem. Pagatavošana gaužām vienkārša, kā jau aukstajiem salātiem.
Vajadzēs:
- Romiešu salātus, vienu "galviņu"
- Svaigu gurķi (īso)
- Divas saujas zemeņu
- Burciņa Trikātas siera bumbas ar tomātiem un baziliku
- Sauju grauzdētu un sālītu Indijas riekstu
- Olīveļļu un citronu mērcītei
- Piparus pēc garšas
Ķeramies klāt!
1
Kā jau teicu, pagatavošana gaužām vienkārša. Romiešu salātus saplucina mazākos gabalos (ar rokām, vēlams) un liek bļodā. Pa virsu sagriež gurķi, kādā nu vien formā sirds kāro, tāpat arī zemenes. Šīs sastāvdaļas savā starpā samaisa, jo šī būs galvenā salātu masa.
2
Trikātas siera bumbas sadala kādās 4 daļās un liek salātiem pa virsu. Pārber ar riekstiem. Pa virsu samaļ svaigus piparus un uzlej olīveļļu. Citronu atstāj uz šķīvja maliņā, ja ēdājs pats vēlēsies, pārspiedīs sulu pāri salātiem, turklāt svaigi pārspiesta sula ir labāka - neatsulojas salāti, ir svaigums jau no ēteriskās eļļas vien.
Lai izdodas un labi garšo!