Man ļoti garšo konservēts tuncis, un arī marinēti šampinjoni, un kā par laimi, abos ir maz kaloriju. Tad nu liku tos kopā salātos un ziniet - garšo lieliski!
Vajadzēs:
- Marinētus šampinjonus (par burciņu mazāk nenopirksi)
- Konservētu tunci, vienu 185g bundžiņu (Uzmanību! Vajag gabaliņos, nevis sasmalcinātu!)
- 1 lielu tomātu
- salātlapas pēc sirds patikas
- 1 mazu sīpolu vai pusīti vidēja sīpola
- sāli un piparus pēc garšas
- olīveļļu
Ķeramies klāt!
1Saplūkā salātu lapas lielā bļodā, ja vien nav nopirktas jau apstrādātas lapas, tad tikai ieber bļodā.
2Šampinjonus sagriež 4 daļās tā, lai katrā ir pa daļai no kātiņa, liek bļodā pie salātiem.
3Sagriež tomātu palielos gabaliņos, liek klāt salātiem.
4Sasmalcina sīpolu un pārber salātiem.
5Uzmanīgi rīkojas ar tunci. Sadala gabaliņus nedaudz mazākos, bet tai pat laikā ne sīkos gabalos. Tā zivs salātos ir jājūt!
6Pārber sāli un piparus, pārlej ar olīveļļu. Iecilā salātus ar rokām, tieši tā vislabāk samaisās visas sastāvdaļas.
Lai labi garšo!
Starpcitu, nākamajā dienā šiem salātiem klāt tika pielikta arī mozzarella, arī tā bija jauka kombinācija. Kā arī ja neesi eļļas salātu mīle, tad izmanto grieķu jogurtu vai vieglu skābo krējumu.