Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Vistu aknas šerija mērcē

Detaļas
Publicēts 12 Novembris 2015

Līdz ko beidzas dārza darbu sezona, iestājas apnikums ēdienos, jo savu ierasto 5-7 recepšu vietā gribas izmēģināt ko jaunu. Rakos pa savu recepšu grāmatu kalnu un uzgāju kaut ko interesantu. Pie reizes noskaidroju, ka šerijs ir gandrīz portvīns, kurš man ļoti tīk. Tad nu ar nelielām izmaiņām tapa šis ēdiens. Ir garšīgi, taisīšu vēl! 

Vajadzēs:

  • 250ml šerija vai cita stiprināta vīna
  • 400g vistu aknu
  • 1 ķiploka daiviņu
  • sauju svaigu sasmalcinātu pētersīļu 
  • sāli un piparus pēc garšas
  • nedaudz eļļas cepšanai

Ķeramies klāt!

1

Sāksim šoreiz ar mērci, jo tā jāgatavo salīdzinoši ilgāk. Mazā katliņā uzkarsē šeriju. To vāra tik ilgi, kamēr šķidrums reducējies un kļuvis par viegli biezu sīrupu. Atdziestot tas sabiezēs vēl vairāk, tāpēc nevajag uztraukties, ja liekas, ka pēc mērces neizskatās. Tā kā šerijā ir salīdzinoši daudz cukura, brīdinu, ka šķidrumam pie vārīšanās patiks šļakstīties un burbuļot, nošļakstot plīti :)

2

Pannā uzkarsē eļļu un apcep sasmalcinātu ķiploku. Tad temperatūru palielina un pievieno aknas. Aknas pirms cepšanas attīra no šķiedrām un taukiem. Aknas cep uz diezgan lielas liesmas kādas 3-4 minūtes no abām pusēm, lai ārpuse iegūtu brūnu, viegli kraukšķīgu garoziņu, bet iekšpuse būtu tikko izcepta. 

3

Pievieno sāli un piparus pēc garšas/vēlmēm. Kārto uz šķīvja, pārlej ar šerija mērci un pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.

 

Šis ēdiens var būt uzkoda, mērci servējot atsevišķi un aknu gabaliņus tajā iemērcot. Bet kopā ar piedevām šīs ir lieliskas vakariņas, kuras nesatur daudz ogļhidrātu un nav arī "smags" ēdiens. 

 

Lai izdodas un labi garšo! 

  • Receptes bez sviesta un miltiem
  • Vista receptēs
  • Mazkaloriju receptes

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019