Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Bekonā ietītā vista

Detaļas
Publicēts 05 Novembris 2014

Es nezinu, vai tā ir citiem, bet mūsu ģimenē vistas fileju un ar to ierasto gaļas sausumu, pārsvarā pacieš tikai daiļā dzimuma pārstāves (jo kas gan ir liesāks par vistas krūtiņu), bet vīriešiem pret to sausumu ir lielākās pretenzijas. Ir veidi, kā ar to cīnīties - jā, tauciņi! 

Vajadzēs:

  • Pārīti vistas fileju
  • Kūpināta vai vītināta bekona šķēlītes (pēc iespējas garākas)
  • 1 mazu burkānu
  • 1 mazu papriku
  • pāris žāvētus persikus (vai aprikozes)
  • sīpolu
  • 2 tējkarotes brūno cukuru (var aizstāt ar medu)
  • sāls un pipari pēc garšas

Ķeramies klāt!

1 Vistas filejas pārgriež plakaniski uz pusēm, lai sanāk četras karbonādes (sauksim tās tā). Ietin pārtikas plēvē un izklapē lielākas. Pārber ar sāli un pipariem. 

 

2 Katrā vistas filejas karbonādē liek iekšā salmiņos sagrieztu burkānu, papriku, persiku un sīpolu. Es katrā liku pa vienam lielam salmiņam. 

 

3 Uzber pustējkaroti brūnā cukura un rūpīgi satin, pēc iespējas ciešāk. Apkārt aptin bekona šķēli un liek cepamajā traukā. 

 

4 Vispirms strauji apcep cepeškrāsnī 200 grādos kādas minūtes 5-7, un tad turpina cept 160 grādos, kamēr līdz vidum viegli iedurt ar dakšiņu. 

Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem! Šādi vista izdodas sulīga gan no iekšpuses, gan ārpuses. 

Lai izdodas un garšo!

 

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019