Bilde man šoreiz galīgi neizdevās, toties vista gan! Ļoti sulīgs un garšīgs vistas rullītis ar pašas izaudzētiem spinātiem un kārtīgi izkusušu sieru... Ņammm!
Sastāvdaļas 4 porcijām.
Vajadzēs:
- Divas vistas filejas vai 4 tā saucamos girosus (atkaulotus šķiņķīšus)
- 4 saujas svaigu spinātu (nav ne jausmas, cik tas ir gramu)
- ~200g labi kūstoša siera (man bija Trikentālers)
- Nedaudz sviesta
- 1 ķiploka daiviņu
- sāli un piparus pēc garšas
Ķeramies klāt!
1 Darbu sākums atšķiras atkarībā no tā, vai izmanto vistas fileju vai girosus. Man bija girosi, tāpēc izpalika vistas filejas klapēšana. Bet ja tomēr nopirkta vistas fileja (es parasti izvēlos jebko citu no vistas, jo vīram negaršo fileja principā), tad to plakaniski pārgriež uz pusēm un izklapē vēl plānāku un lielāku, nu tā lai vieglāk ietīt. Ar vistas fileju principā vajadzētu būt daudz vieglāk darboties nekā atkaulotiem šķiņķīšiem.
2 Kādu ēdamkaroti sviesta (vai nedaudz vairāk) sajauc ar sasmalcinātu ķiploku. Šo masu iesmērē katrā vistas gabala iekšpusē plānā kārtiņā (no tās vienas ēdamkarotes nemaz vairāk nesanāk, kā plāna kārtiņa). Uzber arī sāli un piparus, cik nu gribās un prasās.
3 Sieru sagriež standziņās. Katrā vistas gabalā saliek pa saujai spinātu, uz tiem siera standziņas. Var arī rīvētu sieru, bet iespējams, ka tas sarežģī ietīšanu, kā arī siers vairāk iztecēs ārā pa galiem, jo būs ātrāk izkusis. Un tad pats grūtākais - jāsatin rullītis, kurš netaisās vaļā :) Es izlīdzējos ar bambusa kociņiem.
4 Sakarsētā pannā liek vistas rullīšus ar tinuma vietu uz leju (lai aprauj un aizrauj ciet) un apbrūnina no visām pusēm. Pēc tam pielej nedaudz ūdens un ļauj vistai kārtīgi izsutināties. Ja ir mājās palikusi kāda augļu sula vai konservēto ananāsu sīrups, tad ūdens vietā var pieliet to. Sautē, kamēr vista gatava, siers tek ārā un nevar vairs sagaidīt vakariņas. Beigās uz pannas uzmet vēl kādu sviesta piku un ļauj iztecējušajam sieram apcepties brūnam, ja tas vēl to nav izdarījis.
Pasniedz ar ko vien vēlas, mums bija kartupeļu biezenis ar garšaugu krēmsieru.
Lai izdodas un labi garšo!