Mammu māksla

Menu
  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Mammu māksla

  • Sākums
    • Par mums
  • Pavārgrāmata
    • Dikāna diētas receptes
    • Uzkodas
    • Zupas
    • Salāti
    • Veģetārie ēdieni
    • Jūras produktu ēdieni
    • Liellopa un jaunlopa ēdieni
    • Putnu gaļas ēdieni
    • Cūkgaļas ēdieni
    • Gardumi
      • Deserti un krēmi
      • Kūkas un kūciņas
      • Cepumi
      • Citi gardumi
    • Dzērieni
    • Skaistā pavārmāksla
  • Rokasgrāmata
    • Idejas mājai
    • Virtuvei un ēdamistabai
    • Dārzam un pagalmam
    • Ballītēm un svētkiem
    • Bērnu priekam
    • Dāvanas un dekori
    • Tamborējumi un adījumi
    • Šūšana
    • Rotaļlietas
    • Ziemassvētku idejas
    • Lieldienu idejas
    • Noderīgi padomi
    • Citi rokdarbi
  • Meklēt

Vista terijaki mērcē

Detaļas
Publicēts 19 Marts 2014

Ir vakari, kad gribas kaut ko garšīgu vakariņās, bet nu galīgi nav vēlēšanās (vai laika) ilgi stāvēt pie pannas. Ar pavasarīgu sīpolloku piedevu jūsu uzmanībai vista terijaki mērcē ar ķīniskuma piesitienu :)

Vajadzēs:

  • 4 vistu stilbiņus vai, kam garšo,vistas fileju
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • 1 smalki sakapātu sīpolu
  • 3-4 ēdamkarotes terijaki mērci (var arī taisīt pats, bet recepti gan jāpameklē kādā citā interneta vietnē, nekas sarežģīts nebija, cik skatījos, bet man šoreiz ātrums bija noteicošais)
  • sauju parupji sagrieztu sīpolloku
  • sāli, piparus pēc garšas, bet tā kā terijaki mērces galvenā sastāvdaļa ir pasāļā sojas mērce, tad ar sāli tā uzmanīgi. 
  • vēl var piešaut kādu drusku tabasco mērces vai čili pipariņu

Ķeramies klāt!

1 Vistu stilbiņus atkaulo un sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Ja izmanto fileju, tad loģiski izlaiž atkaulošanu. 

 

2 Vistas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē un liek sakarsētā pannā, kurā ieliets nedaudz eļļas. Kad vistiņa sāk brūnoties, pieliek klāt sīpolus un uz samazinātas uguns turpina sutināt, kamēr vista gatava un sīpoli caurspīdīgi. Pievieno arī vēlamās garšvielas. 

 

3 Pievieno terijaki mērci un drusku apcep, lai garšas savelkas. 

 

4 Liek uz šķīvja un pārber ar svaigiem lociņiem. Ļoti labi garšo kopā ar Rīsi ar olu un dārzeņiem

 

 

Lai izdodas un labi garšo! 

 

 

Lasītākie raksti

  • Dikāna maize
  • Vistas salāti ar marinētiem šampinjoniem
  • Lampiņu virtene ar diegu bumbiņām
  • Beztauku putukrējuma kārtojums
  • Diētiskie siera cepumi

Jaunākās pamācības

  • Adīti dūraiņi ar pērlītēm
  • Matu dvielis (ar PDF piegrieztni)
  • Zābaciņi bēbītim
  • Bērnu gulta - mājiņa
  • Riepu sēžamie bērniem

Jaunākās receptes

  • Mājās cepta pita
  • Ricotta tarte ar tomātiem
  • Klasiska meduskūka
  • Melnais un sarkanais
  • Visgaršīgākā neceptā siera kūka

© 2023 Mammu Māksla 2019