Kas notiek, ja tītara šķiņķi 3 stundas 140 grādos cep? Sanāk super garšīgas vakariņas! Un klāt pagatavoti brokoļi ar sieru, neprasās ne kartupeļus, ne rīsus, ne ko citu.
Vajadzēs:
- Vienu brokoli (izmisuma gadījumā var izmantot arī saldētos)
- 100g labi kūstoša siera, man patīk mozarella
- sāls, pipari, kādi garšaugu maisījumi (man ir oregano, timiāns, baziliks)
- 1 ēd.k. sviesta (bez kaudzes, var aizstāt ar augu eļļu)
- tītara šķiņķi
- 150g baltā jogurta bez piedevām
- 2 ēd.k. sinepju (man krievu)
- pāris lielus burkānus
Ķeramies klāt!
1 Tītaru iesmērē ar jogurtu un sinepēm un atstāj marinēties. man iemarinējās pa nakti, bet pieļauju, ka pietiek ar īsāku laiku. Kad gatavs cepšanai, cepešnieku uzkarsē līdz 140-150grādiem. Uz pannas uzliek uz pusēm pārgrieztus burkānus un uz tiem tītara šķiņķi (burkāni nodrošinās gaisa cirkulāciju arī zem gaļas un piedos arī labu garšu). Šaujam cepeškrāsnī un aizmirstam uz kādām 2.5-3 stundām, kamēr sulīgi gatavs.
2 Tālāk brokoļi. Ja ir tvaicējamais katls, tad darbojamies ar to. Ja nav, ņemam vislielāko metāla sietu/caurduri un piemērojam katliņu. Katliņa apakšā ielej ūdeni tik daudz, lai uzliekot sietu uz katliņa, tas nesaskartos ar ūdeni.
3 Sadalām brokoli mazākās rozetēs un liekam tvaicēties. Tvaicējam, kamēr tie vēl drusku kraukšķīgi vidū un kļuvuši spilgti zaļi. Kad gatavi, pārliekam citā katliņā, kurā izkausēts sviests.
4 Pierīvējam sieru brokoļiem un karsējam, kamēr tas izkusis. Neaizmirstam apmaisīt, lai siers vienmērīgi apņemtu visus brokoļus. Pievienojam arī vēlamās garšvielas.
Lai izdodas un labi garšo!