Šī bija viena no manām eksperimentālajām receptēm, kura sanāca pārsteidzoši garda! Taisīju vakariņās pavisam parastu sautētu jaunlopa gaļu ar sīpoliņiem un burkāniem, bet blakus plītij stāvēja vārītā ābolu sula, kuru omīte veiksmīgi mums iešķieba veselus 6L, tā viņa nonāca uz pannas...
Vajadzēs:
- Jaunlopa vai liellopa gaļu (man bija kādi 400g jau sagriezti gabaliņi, šķiet šķiņķis)
- 1 sīpolu
- 1 vidēja izmēra burkānu
- sāli, piparus
- lielu glāzi ābolu sulas
- kāda ēdamkarote sviesta
Ķeramies klāt!
1 Uz pannas izkausē sviestu un tajā strauji no abām pusēm aprauj gaļas gabaliņus (es gaļu Centrāltirgū jau nopirku gabaliņos sagrieztu, un gabalu izmērs bija kādu 3 kumosu lielumā, nu tāda 3 daļās sagriezta karbonāde). Tad samazina liesmu (vai elektrības padevi) un turpina lēnām sautēt.
2 Gaļai pievieno ne pārāk smalki sagrieztus sīpolus un pabiezās šķēlītēs sagrieztu burkānu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un pielej nedaudz ūdens (ja gaļai nav sula iztecējusi, lai nepierauj) un turpina sautēt, kamēr gaļai viducis izcepies un burkāni mīksti.
3 Kad gaļa gandrīz gatava, pielej ābolu sulu un ļauj tai novārīties līdz brīdim, kad tā sāk karamelizēties un viss liekais šķidrums no pannas ir pārvērties gaļas apvalciņā.
Gatavs! Mums piedevās bija jaunie kartupeļi ar sviestu un dillēm.
Lai izdodas un labi garšo!