Jo ilgāk ievēroju Dikāna diētu, jo lielākas izvirtības taisu virtuvē. Izrādās, gaļa var apnikt, ja tiek visu laiku vienādi gatavota. Tāpēc šoreiz par pildītu kotleti, par kotleti, kas pildīta ar sieru.
Vajadzēs:
- liellopa malto gaļu 4 ēd.k. (2 kotletēm)
- divus kūpinātā tējas siera gabaliņus, nu tādus lielas tējkarotes izmērā (tējas sierā ir 10g tauku 100g produkta, tāpēc katru dienu šo ēst nevajadzētu, tā vietā var izmantot Lazdonas ķimeņu sieru, kurā ir tikai 4g tauku, kas atbilst atļautajam, tas piedos arī patīkamu ķimeņu aromātu gaļai)
- garšaugus (pētersīļi, ķiploks, sīpols, selerijas kāts) un garšvielas (sāls, pipari)
- foliju
Ķeramies klāt!
1 Smalki sagriež garšaugus un samaisa tos ar malto gaļu un pārējām garšvielām.
2 Ņem ēdamkaroti gaļas, rokā izmīca plakanu plācenīti, uz tā liek siera gabalu. Pa virsu otro ēdamkaroti gaļas. Izveido kotleti, kurai nevienā malā ārā nerēgojas siers.
3 Liek folijā, kārtīgi ietien un cepeškrāsnī iekšā uz pusstundu.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem dārzeņu dienās vai beztauku jogurta-sinepju mērci olbaltumvielu dienās.
Lai izdodas un labi garšo!