Es nepretendēju uz pareizu steika recepti. Šī ir tikai mana variācija par tēmu. Bet ar labu gaļu (Latvijas gaļu) un piemērotu mērci šīs bija ļoti gardas vakariņas.
Vajadzēs:
- Labu liellopa karbonādi vai fileju. Ar labu es domāju svaigu un sulīgu.
- 250ml Zero cola
- 3 ēd.k. tomātu mērces ar pēc iespējas mazāk ogļhidrātiem
- 2 ēd.k. vorčesteras mērci
- 2 ķiploku daiviņas
- pussīpolu
- sāli un piparus
Ķeramies klāt!
1 Gaļu sagriež perpendikulāri šķiedrām vēlamā izmēra gabalos. Apber ar sāli un pipariem un atļauj ievielkties, kamēr gatavojas mērce.
2 Katliņā apcep smalki sagrieztus ķiplokus un sīpolus zeltaini brūnus. Pielej kolu, vorčesteras mērci un tomātu mērci un sutina uz mazas uguns, kamēr mērce sabiezē un novārās liekais šķidrums.
3 Uzkarsē pannu ļoti karstu (vislabāk būtu šo darīt uz rievotās grilpannas) un liek virsū steika gabalus. Apcep no abām pusēm līdz vēlamajai gatavības pakāpei. Es cepu tā, ka vidus vēl drusku rozīgs, bija ļoti garšīgi.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un kolas mērci.
Lai izdodas un labi garšo!