Manam bērnam ir uznācis makaronu ēšanas periods, tad nu cenšos visādi iebarot arī kādu dārzeni un gaļu pa vidu makaroniem. Viena no receptēm stipri līdzinās makaroniem ar boloņas mērci, par to tad arī lasi tālāk.
Vajadzēs:
- spagetti makaronus puspaciņu (3-4 personām)
- maltu liellopa gaļu 350-400g
- 2 burkānus
- seleriju buntīti
- sīpolu
- pāris ķiploku daiviņas
- 3 lielus sulīgus tomātus
- 1 mazu čili pipariņu
- sāli un piparus pēc garšas
Tā kā šī ir ātrā recepte, jo bērns ir izsalcis, tad buljona nav un nebūs. Principā vajadzētu.
Ķeramies klāt!
1Sasmalcina ķiplokus, sīpolus un apcep uz pannas, var arī uzreiz katliņā, jo mērci ērtāk gatavot katliņā.
2Pievieno malto gaļu un apcep brūnu.
3Pievieno rīvētus vai smalki sagrieztus burkānus (neciešu rīvēt), arī apcep.
4Pievieno ļoti smalki sagrieztu čili piparu.
5Noblanšē tomātus un novelk miziņu. Noblanšēt ir apliet ar verdošu ūdeni un paturēt īsu brīdi.
6Tomātus sagriež un pievieno gaļai, sautē kādas 10min (šis ir ātrais variants).
7Tuvāk beigām, pievieno sasmalcinātas seleriju lapas, daudzums pēc vēlmēm. Man garšo, es lieku sauju.
8Neaizmirstam tam visam pa vidu uzvārīt spagetti vai citus makaronus, ja bērni ar spagetti netiek galā.
Lai izdodas un labi garšo!