Šī recepte derēs gan ikdienas pusdienām, gan grillēšanas reizei. Nedaudz iemarinēta teļa gaļiņa ar ceptiem dārzeņiem garšo pat bērniem (pārbaudīts!).
Vajadzēs:
- Teļa gaļas mīkstumu ~400-500g 4 personām
- Sinepes ar medu vai citas maigas sinepes
- Puscitrona mizu
- 1 mazu sīpolu vai pusi vidēja sīpola
- Sāli, piparus
- Klāt dažādus dārzeņus un šampinjonus (kabacis, kartupeļi, paprika, burkāns u.c.)
- Mērcei citronbaziliks (vai parastais baziliks un citrona sula), ķiploki, sāls, cukurs, pipari, augu eļļa.
Ķeramies klāt!
1Teļa gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos. Nu tā teikt šašlikā sagriež.
2Pievieno 2 ēdamkarotes sinepju, pusriņķīšos sagrieztus sīpolus un strēmelītēs sagrieztu citrona mizu (tikai to dzelteno daļu, balto atstājot citronam).
3Pieber piparus, sāli, tējkaroti cukura un visu labi iemīca. Atstāj ievilkties, kamēr karsējas grils/cepeškrāsns un sagatavojam dārzeņus.
4Dārzeņus sagriež tikpat lielos gabaliņos, kā gaļa, apber ar sāli, pipariem, apslaka ar eļļu.
5Kad gaļa kādu stundiņu pamarinējusies, liekam cepešpannā vai uz grila restēm/iesmiem un cepjam mīkstu un brūnu. Ja cepj cepešpannā, tad turpat liek klāt arī dārzeņus. Ja uz grila, tad dārzeņus liek vai nu uz restēm, ja nav bail piededzināt vai neizcept mīkstus vai ietin folijā.
6Kamēr viss cepjas, gatavo mērci. Sasmalcina baziliku un liek piestā, pievieno sāli, piparus pēc garšas, drusku arī cukuru un augu eļļu (kādas 3-4 ēdamkarotes), visu saberž smalkā, eļļainā putriņā. Ja neizmanto citronbaziliku, tad pievieno kādu tējkaroti citrona sulas, tas dod labu skābumiņu.
7Kad gaļa un dārzeņi gatavi, pārslaka ar mērcīti un pasniedz.
Lai izdodas un labi garšo!