Man kādu laiciņu topā ir brūnie rīsi. Un dārzeņi. Un jūras veltes. Tad nu tas viss tika salikts kopā apbrīnojami garšīgā kombinācijā.
Vajadzēs (vienai porcijai):
- Brūnos rīsus ~70g (puse no paciņas, ja vāra paciņu rīsus)
- vienu mini kabaci
- pāris brokoļa rozetes
- 3 marinētās paprikas šķēles
- pusi sīpola
- sauju mīdiju (man bija saldētās)
- sāli un piparus pēc garšas un vēlmēm
- sviestu cepšanai
Ķeramies klāt!
1
Uzvāra brūnos rīsus pēc instrukcijām.
2
Pa to laiku pannā izkausē sviestu un apcep sīpolu. Kad tas caurspīdīgs, pievieno atkausētas mīdijas un apcep, līdz tās gatavas.
3
Kamēr rīsi vārās un mīdijas cepas, nomizo un sagriež/sadala dārzeņus. Tos pievieno mīdijām un visu sutina kopā, lai garšas savelkas.
4
Kad rīsi gatavi un nokāsti, tos pievieno dārzeņu - mīdiju maisījumam.
Lai izdodas un garšo!